Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προχωρά ήπια στην ανάκτηση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης που είχε μέχρι πριν ένα μήνα

Ο ΓΔ προχωρά ήπια στην ανάκτηση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης που είχε μέχρι πριν ένα μήνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση, Δευτέρας, 20/2/2017, με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,67% (στις 643 μονάδες, στις 3.25 μμ) με οριακά, για μια μονάδα, μαύρο κηροπήγιο (καθώς το άνοιγμα έγινε στις 644 μονάδες και το μέγιστο ήταν στις 647 μονάδες ή +1,22%) ενώ στην Ευρώπη επικρατούν παρόμοιες ήπιες ανοδικές τάσεις πολύ πιο κοντά στα υψηλά έτους, στις δε ΗΠΑ καλά κρατεί το «τραμπο-ράλι» σε νέα ιστορικά υψηλά.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ εδώ και 10 μέρες βελτιώνεται σταδιακά με τον εν λόγω δείκτη να έχει ήδη ξεπεράσει την γραμμή του ΕΚΜΟ30 και επίσης να κινείται στο άνω μισό του 20ήμερου οριζόντιου εύρους του που σημαίνει σχεδόν αποκατάσταση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης που είχε χάσει στα τέλη Ιανουαρίου 2017.

Αυτό που εμείς περιμένουμε είναι ένα μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών από τον ΓΔ ώστε να αυξήσουμε την μετοχική μας έκθεση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 30% με μετοχές και 70% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις αφού ο ΓΔ δεν δέχεται κάποιο μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών.

Μετοχές

Όπως ήταν η Παρασκευή, έτσι η σημερινή Δευτέρα, είναι ημέρα τραπεζών με τον ΔΤΡ να κερδίζει +2,70% καθώς το αναμενόμενο σημερινό πιθανό κλείσιμο της αξιολόγησης θα ωφελήσει κατά κύριο λόγο τις ελληνικές τράπεζες.

Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ώρα 3.45 μμ, ο ΓΔ πραγματοποιεί μια απότομη βύθιση από το +1% στο +0,20% λόγω ίσως φόβων για μη ικανοποιητική έκβαση της συμφωνίας για την αξιολόγηση.

Ετσι, αυτή τη στιγμή μόνον δυο μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ και ΕΤΕ, κερδίζουν λίγο πάνω από +3% από +5,50% που κέρδιζαν πριν μιάμιση ώρα.

Από τις μη-τραπεζικές μετοχές καμία δεν διακρίνεται σήμερα  για την άνοδό της ή/και τους όγκους της. Ξεχωρίζουν με δυσκολία οι, ΜΙΓ, ΕΥΔΑΠ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΠΕ και ΜΟΗ, με ανόδους από +1% ως +1,50% χωρίς καμία να δίνει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αντίστασης.

Από την άλλη μεριά μόνον  4 μετοχές, οι ΜΠΕΛΑ, ΑΒΑΞ, ΓΡΙΒ και ΣΕΝΕΡ, σημειώνουν αρκετά μεγάλες πτώσεις από -2% έως -3,50%, χωρίς καμία από αυτές να δίνει σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση εμφανούς στήριξης.

Αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, η αγορά συνεχίζει την «τούμπα» και να δούμε αν ο ΓΔ θα κρατήσει το θετικό πρόσημο. Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text