Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σήματα επαναγορών δίνει σήμερα στον ΓΔ το ακολουθούμενο από εμάς σύστημα συναλλαγών του «κανόνα 4 εβδομάδων»

Σήματα επαναγορών δίνει σήμερα στον ΓΔ το ακολουθούμενο από εμάς σύστημα συναλλαγών του «κανόνα 4 εβδομάδων»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ελπιδοφόρα θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση, Τετάρτης, 1/3/17, με τον ΓΔ να σημειώνει μεγάλη άνοδο +1,70% (στις 657 μονάδες στις 3.40 μμ) με ικανοποιητικούς για την εποχή τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με όλους σχεδόν τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε  νέα υψηλά έτους με επίσης μεγάλες, γύρω στο +1,40%, ημερήσιες ανόδους.

Ο ΓΔ σήμερα δέχεται σήματα αγορών από το σύστημα του κανόνα των 4 εβδομάδων (αγορές, μετά από μεγάλη διόρθωση,  στο νέο υψηλό κλείσιμο 4 εβδομάδων και πώληση των αγορασθέντων στο πρώτο επόμενο χαμηλό κλείσιμο 4 εβδομάδων) διασπώντας την κορυφή των 655 μονάδων. Το εν λόγω σήμα παίρνει μεγάλο βαθμό στο point system των αγοραστικών στροφέων (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 44) καθόσον, πρώτον, η ημερήσια άνοδος είναι μεγάλη άνω του +1,50%, δεύτερον, οι συνολικοί τζίροι είναι μεγαλύτεροι των χθεσινών αλλά και των προχθεσινών, τρίτον, οι κύριοι ξένοι δείκτες βρίσκονται σε σαφή ανοδική τάση και, τέταρτον, το σημερινό κλείσιμο του ΓΔ δεν θα βρίσκεται σε υπεραγορασμένο επίπεδο αλλά σε μέτρια απόσταση +8% πάνω από το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 608 μονάδων.

Συνεπώς, το ΤΧ θα προχωρήσει στο κλείσιμο σε αποφασιστικές αγορές ως εξής :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από +1,50% (πάνω από τις 655 μονάδες) , το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 50% σε 85% ενώ αν ο ΓΔ κλείσει λίγο χαμηλότερα, πάνω από το στρογγυλό επίπεδο των 650 μονάδων, το ΤΧ θα προχωρήσει σε ηπιότερες αγορές αυξάνοντας την μετοχική του έκθεση στο 65%.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς επιβεβαιώνει την μεγάλη άνοδο του ΓΔ καθώς μόνον τρεις μετοχές, οι ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ και ΕΥΑΠΣ, κινούνται με οριακά αρνητικό πρόσημο ενώ από τις ανοδικές μετοχές,  οι 5 τραπεζικές συν τις ΦΡΛΚ, ΥΓΕΙΑ, ΧΑΚΟΡ και ΜΙΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι ο ΦΡΛΚ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +5,55%,  από όλες τις εμπορεύσιμες μετοχές και με πολύ μεγάλους όγκους 366 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής πλησιάζοντας το υψηλό Ιανουαρίου των 4,54 ευρώ (τρέχουσα τιμή 4,40%).

Οι τράπεζες σήμερα τα πηγαίνουν πολύ καλά με τον ΔΤΡ να σημειώνει μεγάλη ΄άνοδο +4% ξεπερνώντας τις 800 μονάδες και ερχόμενος σε απόσταση μικρότερη προς το άνω όριο της εποχής, τις 900 μονάδες, παρά προς το κάτω όριο των 700.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων δίνουν σήμερα οι, ΧΑΚΟΡ, ΒΙΟ και ΜΙΓ.

Μετοχές που πλησιάζουν έγκυρες αντιστάσεις – σηματοδότες αγορών : είναι οι ΣΕΝΕΡ και ΦΡΛΚ.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο : πρώτιστα ΦΡΛΚ και ΣΕΝΕΡ και εκ δευτέρου ΜΙΓ, ΧΑΚΟΡ, ΒΙΟ, ΕΛΠΕ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text