Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζει ο ΓΔ την συσσώρευσή του στις 650 μονάδες

Συνεχίζει ο ΓΔ την συσσώρευσή του στις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθαρά ημέρα αναμονής είναι η σημερνή (Δευτέρα, 13/3) με τον ΓΔ να κερδίζει οριακά +0,25% (στις 650,20 μονάδες στις 3.55 μμ) με ελάχιστο τζίρο (22 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης σταθεροποιητικές τάσεις στα ευρισκόμενα κοντά στα υψηλά έτους ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αν εμφανίσουμε μεσοχρόνιο (πχ εξάμηνο) γράφημα ημερησίων  κηροπηγίων του ΓΔ θα παρατηρήσουμε ότι ο εν λόγω δείκτης εδώ και 14 συνεδριάσεις κατασκευάζει στενή οριζόντια βάση στο στενό εύρος των 643-656 μονάδων η οποία μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για  επίθεση κατά του υψηλού έτους των 666 μονάδων και στην συνέχεια κατά των 700 μονάδων.

Η αισιόδοξη αυτή υπόθεση θα εγκαταληφθεί εάν ο ΓΔ χάσει το στήριγμα – χαμηλό κλείσιμο 14 συνεδριάσεων των 643 μονάδων. Όσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 643 μονάδες, εμείς θα αναμένουμε νέα υψηλά έτους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Από ότι φαίνεται, σήμερα δεν θα κάνουμε πράξεις αφού ο ΓΔ δεν δείχνει να έχει δυνάμεις να διασπάσει ανοδικά το ΥΚ20 των 656 μονάδων ώστε να προχωρήσουμε σε αγορές.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα περίπου 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 αυτών ενώ μόνον μια δευτερεύουσα μετοχή, ο ΝΗΡ, σημειώνει άνοδο λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με και πάλι μια δευτερεύουσα μετοχή, την ΥΓΕΙΑ, που σημειώνει πτώση γύρω στο -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα θεωρούσαμε τον ΝΗΡΕΑ (+4,44% με 25 χιλ τεμάχια ή τζίρο 5.000 ευρώ μέχρις στιγμή) ο οποίος δίνει σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αγκιστριού, αλλά η μετοχή αυτή έχει μικρή εμπορευσιμότητα.

Σαν μετοχή της ημέρας, με την έννοια ότι ξεχωρίζει τεχνικά, θεωρούμε και σήμερα την ΑΡΑΙΓ που συνεχίζει την άνοδό της (αυτή τη στιγμή +1,90% με τζίρο 720 χιλ ευρώ)  σε νέα υψηλά τριμήνου μετά την ανοδική διάσπαση στροφέα που πέτυχε την τελευταία Παρασκευή. Η αιτία πιθανόν να έγκειται στην αισιοδοξία για σημαντική αύξηση του τουρισμού κατά το τρέχον έτος (σε 27 εκατ ταξιδιώτες) γεγονός που θα αυξήσει τα κέρδη και των αεροπορικών εταιριών.

Θετικές εντυπώσεις μας αφήνουν και οι μετοχές που πρόσφατα διόρθωσαν ήπια από τα υψηλά έτους και σήμερα πετυχαίνουν ανοδικό γύρισμα με στόχο νέα υψηλά και είναι οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΧΑΚΟΡ, ΙΝΛΟΤ, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΠΕ, ΜΙΓ και ΜΛΣ.

Οι ΜΟΗ και ΥΓΕΙΑ διορθώνουν κάπως έντονα, -2% και -3% αντίστοιχα, αλλά δεν εμπνέουν ανησυχίες διότι η διόρθωση γίνεται ακριβώς στο υψηλό έτους και δεν απειλεί την ανοδική τάση.

Αντίθετα, μας ανησυχεί η διόρθωση -1,80% της ΦΦ και -1,40% της ΕΥΔΑΠ γιατί γίνονται κοντά στα χαμηλά τριμήνου.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ θα κλείσει πάνω από τις 650 μονάδες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text