Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κάμπτεται προς το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών

Ο ΓΔ κάμπτεται προς το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ανησυχητική είναι η σημερινή συνεδρίαση, Παρασκευής, 24/3, ώρα 3.50 μμ,  καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,80% και μέτριους τζίρους (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) πλησιάζει σε απόσταση 3 μονάδων ή περίπου 0,50% τον πωλητικό στροφέα – ΧΚ20 των 632 μονάδων τον οποίον αν σπάσει σε τιμές κλεισίματος, τότε θα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες  να καταπέσει στην συνέχεια προς την σημαντικότατη στήριξη των 608-600 μονάδων.

Το θετικό στοιχείο της μέχρι τούδε σημερινής συνεδρίασης είναι το άσπρο ημερήσιο καντήλι του ΓΔ (άνοιγμα στις 632 μονάδες, τρέχον στις 635). Επίσης, θετικό στοιχείο για τους longs είναι το γεγονός ότι η κύρια τάση είναι ακόμα ανοδική και, όπως ξέρουμε,  οι μεσοπρόθεσμες καθοδικές διασπάσεις του ΧΚ20 του ΓΔ που γίνονται πάνω από τον δείκτη μακροπρόθεσμης τάσης ΑΚΜΟ200 δεν είναι ιδιαίτερα εύστοχες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 632 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 50-55%.

Μετοχές

Αρνητικό πρόσημο φέρουν αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και θετικό το 1/3 ενώ τρεις σημαντικές μετοχές, τραπεζικές και οι τρεις, οι ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ, καταγράφουν μεγάλες πτώσεις από -3% ως -5% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΤΚΑ, που καταγράφει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η σημερινή άσχημη συμπεριφορά του ΧΑ οφείλεται καθαρά στην κακοδαιμονία των τραπεζών με τον ΔΤΡ να χάνει -2,50% διασπώντας καθοδικά την έγκυρη στήριξη των 693 μονάδων (τρέχουσα τιμή 680) με κίνδυνο να ακολουθήσει καταρράκτης προς την στήριξη θέρους 2016 των 615 μονάδων.

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων – χαμηλών κλεισιμάτων δίνουν σήμερα οι σημαντικές μετοχές ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ ενώ η ΕΤΕ ίσα-ίσα που κρατιέται σε αυτήν τη στήριξη.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση αγκιστριού δίνει σήμερα η δευτερεύουσα μετοχές ΙΝΤΚΑ που θα μπορούσε να ονομασθεί μετοχή της ημέρας.

Θετικότατες εντυπώσεις αφήνει σήμερα ο ΜΥΤΙΛ που τόσο δύσκολη συνεδρίαση σημειώνει ικανοποιητική άνοδο +1,20% πλησιάζοντας το υψηλό έτους των 7,15 ευρώ (τρέχουσα τιμή 7,08).

Σήματα αγορών δίνει επίσης σήμερα ο ΟΛΘ διασπώντας ανοδικά έγκυρη αντίσταση των 19,60 ευρώ (τρέχουσα τιμή) με μεγάλο γι αυτόν όγκο 5 χιλ τεμαχίων ή τζίρο περίπου 100.000 ευρώ.

Συσσωρεύσεις διακρίνονται σήμερα σε ΙΝΤΚΑ και διανομές σε καμία μέχρις στιγμής μετοχή, και αυτές οι τράπεζες σήμερα διορθώνουν με μέτριους όγκους.

Μεγάλη σχετικά πτώση -2,80% σημειώνει σήμερα η ΑΡΑΙΓ αλλά με μικρούς όγκους 30 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, σαν συνέχεια του χθεσινού sell off.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι όπως ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 632 μονάδες (-1,30%).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text