Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με την σημερινή εκτίναξη των τραπεζικών μετοχών προσπαθεί να ανακτήσει τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ με την σημερινή εκτίναξη των τραπεζικών μετοχών προσπαθεί να ανακτήσει τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ελπιδοφόρος είναι η σημερινή συνεδρίαση (Δευτέρας, 27/3/2017) με τον ΓΔ να πετυχαίνει αυτή τη στιγμή, 3.55 μμ, μεγάλη άνοδο +2,10% (στις 649 μονάδες) με μικρούς για την εποχή τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρές σχετικά διορθώσεις στα υψηλά ευρισκόμενα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με την τρέχουσα άνοδο ο ΓΔ σημειώνει τρεις επιτυχίες, πρώτον, διασπά ανοδικά τον ΕΚΜΟ30, δεύτερον, διασπά ανοδικά την κυλιόμενη τοπική κορυφή – υψηλό κλείσιμο 10 ημερών των 644 μονάδων και, τρίτον, πλασάρεται στο άνω μισό του 20ήμερου εύρους του αποκτώντας bullish εικόνα.

Η σημερινή συνεδρίαση θα γίνει ακόμα πιο ελπιδοφόρα αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 650 μονάδες, πάνω από την κορυφή υψηλό 15 ημερών των 651 μονάδων και, κυρίως, αν αυξήσει το συνολικό τζίρο σε επίπεδα πάνω από 40 εκατ στο κλείσιμο.

Είναι ίσως περιττό να πούμε ότι η σημερινή άνοδος οφείλεται σε κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – θεσμών στο θέμα της αξιολόγησης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50% ώστε να ενεργοποιηθεί το σύστημα του «προστροφέα» (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 54) θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 70% έως 75%, αναλόγως των συνολικών τζίρων.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχές από τις 44 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνει αυτή τη στιγμή πτώση ενώ από τις ανοδικές, οι 5 τραπεζικές συν τις ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Ο ΔΤΡ πετυχαίνει αυτή τη στιγμή πολύ μεγάλη άνοδο +6% (στις 718 μονάδες) η οποία από διαγραμματική άποψη κρίνεται ανεπαρκής. Για να αναστραφεί η μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση του ΔΤΡ θα πρέπει να ανακτηθούν οι 800 μονάδες, δηλαδή θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Πιθανόν όμως αρκετοί βραχυχρόνιοι επενδυτές να αγοράσουν σήμερα τραπεζικές μετοχές στην τοπική ανοδική αναστροφή τύπου «ακίδας» του ΔΤΡ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή  μόνον ο ΜΥΤΙΛ και ο ΣΑΡ.

Οι σημερινοί τζίροι είναι φτωχοί, γεγονός που υποβιβάζει την σημασία της σημερινής ανόδου. Η μόνη μετοχή που παρουσιάζει ικανοποιητικούς όγκους είναι η ΑΡΑΙΓ (110 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής).

Ποια μετοχή θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50%. Πρώτη επιλογή θα είναι ο ΜΥΤΙΛ και δεύτερη ο ΣΑΡ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text