Ο ΓΔ επιτέλους σε νέα υψηλά έτους 2017

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 29/3) με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια μεν άνοδο +0,70% (στις 669 μονάδες στις 4.10 μμ) με μεγάλους τζίρους (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης σε νέα υψηλά έτους τους δείκτες των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων της ΕΕ, της Γερμανίας και Γαλλίας.

Ο ΓΔ σήμερα πετυχαίνει νέο υψηλό έτους 2017 ξεπερνώντας οριακά κατά 4 μονάδες το υψηλό κλείσιμο αρχών Ιανουαρίου των 665 μονάδων ενώ πριν 2-3 ώρες ο ίδιος δείκτης είχε φτάσει και στις 672 μονάδες (+1,25%).

Αιτία της σημερινής ανόδου είναι η φερόμενη επιτευχθείσα προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας – δανειστών στο εργασιακό, συνταξιοδοτικό και ενεργειακό ζήτημα.

Μετά την σημερινή επιτυχία ο ΓΔ είναι πλέον διαγραμματικά ελεύθερος για ένα νέο άλμα (λόγω κεκτημένης ταχύτητας ή ανοδικής τάσης) προς τις 700 μονάδες ή και ψηλότερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το υψηλό έτους των 665 μονάδων (+0,20%), το ΤΧ θα αυξήσει οριακά την μετοχική του έκθεση κατά 2% έως 5%, αναλόγως της ποσοστιαίας ανόδου του ΓΔ.

Μετοχές

Μόνον 8 μετοχές από τις 44 που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή αρνητικό πρόσημο και με πτώσεις μικρότερες του -2% ενώ από τις υπόλοιπες ανοδικές οι 4, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ και ΙΑΣΩ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +7%.

Η μετοχή της ημέρας : για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα είναι ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας περίπου +7% με τεράστιους όγκους 1,2 εκατ τεμαχίων φθάνοντας αυτή τη στιγμή το 1,35 ευρώ (προηγούμενα υψηλά ήταν 1,55 πριν 10 μήνες και 4,25 η κορυφή του 2014).

Ισχυρά σήματα αγορών δίνουν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ και ΑΒΑΞ με ανοδικές διασπάσεις υψηλών 6μήνου. Όμως και οι δύο μετοχές δεν ξεπερνούν σήμερα τις αντίστοιχες οξείες κορυφές που διέγραψαν το φθινόπωρο 2016.

Σήματα ενίσχυσης θέσεων δίνει σήμερα και η ΒΙΟ με ανοδική διάσπαση της μονής κορυφής αρχών Μαρτίου των 1,89 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,90% με άνοδο +2,13% και μεγάλους όγκους 300 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής).

Η ΓΕΚΤ αυτή τη στιγμή ισοφαρίζει τον εμφανέστατο στροφέα της των 2,38 ευρώ ετοιμαζόμενη για σαφές σήμα αγορών.

Οι τραπεζικές μετοχές μετά από ισχυρότατη διήμερη ανοδική αντίδραση ύψους περίπου +12% στον ΔΤΡ σήμερα εκδηλώνουν κόπωση (+1,10% αυτή τη στιγμή) η οποία δεν αποτελεί σήμα πωλήσεων για μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους επενδυτές. (Αποτελεί σήμα ελάφρυνσης θέσεων για βραχυπρόθεσμους επενδυτές).

Ποια μετοχή θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ : ελάχιστες θέσεις θα ανοίξουμε στις περιφερειακές μετοχές ΙΝΛΟΤ ή ΑΒΑΞ. Ενδεχομένως, εναλλακτικά ενίσχυση θέσεων σε ΣΑΡ ή ΓΕΚΤ ή ΕΧΑΕ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text