Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αργά και σταθερά προχωρά ο ΓΔ προς την ανάκτηση των 700 μονάδων

Αργά και σταθερά προχωρά ο ΓΔ προς την ανάκτηση των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση, Πέμπτης, 30/3/2017, με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.55μμ, να κερδίζει +0,70% (στις 673 μονάδες) με καλούς τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις στους ξένους δείκτες που και αυτοί βρίσκονται σε υψηλά έτους επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση του ΓΔ.

Μετά την πρόσφατη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών το ΧΑ έχει πάρει τα πάνω του με τον ΓΔ να έχει κερδίσει μέσα σε 4 μέρες (μαζί με την σημερινή) περίπου 40 μονάδες ή σχεδόν +7% το οποίο ποσοστό δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε θα θεωρήσουμε τον ΓΔ σαν υπεραγορασμένο (προς τούτο θα έπρεπε το ποσοστό αυτό να ήταν πάνω από +12%).

Συνεπώς, δεν ανησυχούμε για την ταχύτητα της ανόδου και ευχόμαστε εμείς οι longs  να συνεχιστεί η άνοδος αν είναι δυνατόν με ενδιάμεσες μικροδιορθώσεις ώστε να αποφευχθούν οι υπεραγορασμένες καταστάσεις που συχνά διεγείρουν οξείες διορθώσεις που μπορεί να χτυπήσουν τα stop loss μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 94% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι τελευταίες περιορισμένες αγορές μας θα γίνουν εάν ο ΓΔ ξεπεράσει το αγκίστρι του (την πρώτη τοπική κορυφή μετά την ανοδική διάσπαση του ΥΚ20 των 666 μονάδων).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ και ΓΕΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΓΕΚΤΕΡΝΑ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,20% με 120 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής κάνοντας πιο εμφανή την χθεσινή ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης. 

Εντυπωσιακή μετοχή είναι σήμερα και η ΙΝΤΚΑ με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +5,80% και μεγάλους όγκους άνω των 150 χιλ τεμαχίων σε νέα υψηλά 20μήνου.

Πολύ ισχυρά σήματα μεσοπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων αγορών δίνει σήμερα ο ΟΠΑΠ με μεγάλη ημερήσια άνοδο, +2,80% και μεγάλο τζίρο 9 εκατ ευρώ μέχρι στιγμής, τον μεγαλύτερο της ημέρας.

Ανάλογα σήματα αγορών αρκετά ισχυρά δίνει σήμερα και ο ΟΤΕ με άνοδο +1,60% και τζίρο 5,5 εκατ ευρώ, το δεύτερο μεγάλυτερο μετά του ΟΠΑΠ.

Πολλές μετοχές πετυχαίνουν σήμερα νέα υψηλά έτους όπως οι, ΟΠΑΠ. ΝΗΡ, ΓΕΚΤ, ΚΟΥΕΣ, ΕΕΕ, ΑΡΑΙΓ, ΙΝΤΚΑ, ΟΤΕ και ΣΑΡ επιβεβαιώνοντας ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται σε σαφή ανοδική τάση με μεγάλες πιθανότητες κατάκτησης των 700 μονάδων.

Μετοχές που πλησιάζουν τους αγοραστικούς τους στροφείς : διακρίνουμε τις, ΜΙΓ, ΕΥΑΠΣ και ΦΡΛΚ.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΣΑΡ, ΕΧΑΕ, , ΓΕΚΤ, ΠΛΑΘ και ΙΝΤΚΑ και διανομές περιορισμένες σε ΦΦ και ΕΛΛΑΚΤ.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.



 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text