Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κάνει μια στάση πολύ κοντά στα ψηλά έτους

Ο ΓΔ κάνει μια στάση πολύ κοντά στα ψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή (Δευτ, 3/4/2017) πολύ μικρή διόρθωση της αγοράς καθώς το μέγεθος της πτώσης του ΓΔ (-0,25% στις 3.55 μμ) καθώς και οι τζίροι (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) είναι πάρα πολύ μικροί ενώ οι κύριοι ξένοι δείκτες εξακολουθούν να κινούνται ανενόχλητοι πολύ κοντά στα υψηλά εποχής και μερικοί από αυτούς, όπως των ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανίας και Σουηδίας, κινούνται πολύ κοντά στα υψηλά όλων των εποχών.

Με την σημερινή μικρή πτώση το γράφημα του ΓΔ διατηρείται bullish διότι η κυλιόμενη κορυφή των 671 βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την τρέχουσα τιμή, οπότε με μια μικρή άνοδο του ΓΔ 5-6 μονάδων, θα προκύψει σήμα ενίσχυσης θέσεων από το σύστημα του αγκιστριού του Ross.

Παραμένουμε λοιπόν αισιόδοξοι και έτοιμοι για τις τελευταίες μας αγορές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν τυχόν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το αγκίστρι των 671 μονάδων (+0,75%), το ΤΧ θα ρίξει στην αγορά και τα τελευταία μετρητά του.

Μετοχές

Παρά την ελάχιστη μεταβολή -0,20% του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή ελαφρά bearish με την έννοια ότι τα ¾ των μετοχών φέρουν αρνητικά πρόσημα αλλά με μικρές πτώσεις. Η μόνη μετοχή που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3% είναι η ΣΕΝΕΡ ενώ καμία δεν σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Από άποψης μεταβολής τιμής καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα, και ακόμη αυτή η μοναδική που σημειώνει άνοδο λίγο πάνω από +2%, η ΕΧΑΕ, δεν έχει διακινήσει παρά ελάχιστους όγκους, 23 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Ωστόσο, νέα υψηλά εποχής με μικρή όμως άνοδο, σημειώνει μόνον η ΕΕΕ η οποία αισίως έχει ξεπεράσει τα 24 ευρώ διεκδικώντας τίτλο νικητρίας του πρώτου τριμήνου.

Ο ΣΑΡ με μηδενική μεταβολή παραμένει στα υψηλά εποχής που πέτυχε την Παρασκευή. Πιστεύουμε ότι η μετοχή αυτή, βοηθούσης λίγο της αγοράς, σίγουρα θα πιάσει τα 12-13 ευρώ από τα τρέχοντα 11,50.

Οι τράπεζες εξακολουθούν να αποτελούν την τροχοπέδη της αγοράς. Ο ΔΤΡ σήμερα σημειώνει μικρή πτώση -0,50% συνεχίζοντας να διαγράφει συνεχείς κατερχόμενες κορυφές από τις αρχές του έτους και οι δείκτες τάσης να είναι bearish.

Ομοίως, η ΦΦ της οποίας η σημερινή άνοδος +1% με αναιμικούς όγκους 7 χιλ τεμαχίων μας αφήνει αδιάφορους.

Η ηττημένη της σημερινής συνεδρίασης είναι η ΣΕΝΕΡ η οποία συνεχίζει τις βαριές διανομές της Παρασκευής (αυτή τη στιγμή χάνει -3,73% με 330 χιλ τεμάχια).

Ζητάμε συγνώμη από τους συνδρομητές για το ότι είχαμε υποσχεθεί να δημοσιεύσουμε σήμερα-αύριο  τα αποτελέσματα 12μήνου 2016 των εισηγμένων αλλά τελικά αυτά θα δημοσιοποιηθούν επίσημα από το ΧΑ στις 30 Απριλίου και όχι 31 Μαρτίου όπως ίσχυε τις προηγούμενες χρονιές.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

Αλλά ούτε και κάποια μετοχή δεν σημειώνει νέο χαμηλό εποχής.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text