Ο ΓΔ καθοδόν προς τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι θετικές μας προσδοκίες δείχνουν σήμερα (Παρ, 7/4) να επαληθεύονται καθώς ο ΓΔ με μεγάλη άνοδο +1,54% (στις 681 μονάδες στις 4.00 μμ) και με ικανοποιητικούς τζίρους (58 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά ανοδικά το αγκίστρι των 671,75 μονάδων καθιστώντας ελεύθερο το πεδίο για την ανάκτηση και των 700 μονάδων, επίπεδο που έχουμε να δούμε από το φθινόπωρο του 2015. Το διεθνές περιβάλλον είναι θετικότατο γι αυτήν την προσπάθεια του ΓΔ καθώς όλοι σχεδόν του ξένους δείκτες κινούνται κοντά στα υψηλά έτους και μερικοί, των ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανίας, ΗΒ, Σουηδίας, σε ιστορικά υψηλά διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο να διεθνή κεφάλαια που κυριαρχούν κατά 65% στο ΧΑ να προχωρούν σε αγοραστικές κινήσεις.

Προσδοκούμε λόγω εδραιωμένης ανοδικής τάσης και λόγω υπερπήδησης διαδοχικών ανερχόμενων κορυφών και στην κατάκτηση των 700 μονάδων του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ θα ρίξει σήμερα στην αγορά και τα τελευταία εναπομείναντα μετρητά του.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 8 μετοχές, οι ΠΕΙΡ, ΚΟΥΕΣ, ΑΛΦΑ, ΧΑΚΟΡ, ΕΥΡΩΒ, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ και ΜΠΕΛΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει πλέον του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΕΤΕ, την μοναδική τραπεζική μετοχή που σήμερα πετυχαίνει υψηλό διμήνου με ικανοποιητική άνοδο +3,20% και το κυριότερο με τους μεγαλύτερους για σήμερα τζίρους της αγοράς των 9 εκατ ευρώ.

Η σημερινή μεγάλη άνοδος τροφοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από τις τραπεζικές μετοχές με τον ΔΤΡ να κερδίζει αυτή τη στιγμή +4,40% προσεγγίζοντας το σηματοδοτούν αλλαγή μεσοχρόνιας τάσης και αγορές επίπεδο των 805 μονάδων (τρέχουσα τιμή 780).

Οι μη τραπεζικές μετοχές δεν μας εντυπωσιάζουν σήμερα. Μόνον τρεις μετοχές, η ΚΟΥΕΣ, τα ΕΛΠΕ και η ΜΠΕΛΑ, σημειώνουν ανόδους άνω του +3% ενώ μεγάλες συσσωρεύσεις άνω του ενός εκατ ευρώ σημειώνουν μόνον ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών διμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και ΔΕΗ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν οι, ΕΛΠΕ, ΚΟΥΕΣ, ΙΝΤΚΑ, ΟΠΑΠ και ΣΑΡ.

Ποια μετοχή θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ : πρώτη επιλογή είναι τα ΕΧΑΕ και δεύτερες οι, ΟΠΑΠ και ΣΑΡ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text