Ο ΓΔ προ των θυρών των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μεγάλη άνοδο +2,05% (στις 697 μονάδες) σημείωσε σήμερα, Τρίτη, 25/4,  ο ΓΔ με μεγάλους τζίρους (80 εκατ) και με νέα υψηλά έτους σε όλα σχεδόν τα διεθνή χρηματιστήρια.

Το μεσομακροχρόνιο γράφημα του ΓΔ, διετούς κάλυψης, συνεχίζει κατά τις τελευταίες εβδομάδες να γίνεται όλο και πιο bullish και πιθανότατα λόγω ορμής να δούμε σύντομα και τις 750 μονάδες.

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 26/4/2017

Το ΤΧ είναι πλήρως αγορασμένο και δεν θα κάνει αύριο πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα 6/7 των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 9 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις ΟΛΘ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ και ΓΡΙΒ, έκλεισαν με μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΙΝΤΚΑ, που διανεμήθηκε σήμερα με πτώση -3,64%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΕΤΕ (+6,06% με σχεδόν 50 εκατ τεμάχια), η πρώτη τραπεζική μετοχή που έδωσε σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού κλεισίματος τριμήνου.

Σήματα αγορών με την ίδια σηματοδότηση, υψηλό τριμήνου, έδωσε σήμερα και ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ διασπώντας με δύναμη ανοδικά την αντίσταση των 800-806 μονάδων.

Αν συνεχισθεί η άνοδος του ΓΔ, αρκετές μετοχές θα δώσουν κατά τις επόμενες μέρες σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων όπως οι, ΜΙΓ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΦΡΛΚ και ΛΑΜΔΑ.

Κάτι περισσότερο περιμέναμε σήμερα από τον ΟΛΘ, και όχι μόνον +3,86% με 35 χιλ τεμάχια, καθόσον οι θεμελιακοί αναλυτές του δίνουν fair price ισάξια της χθεσινής συμφωνίας ιδιωτικοποίησής του, γύρω στα 35 ευρώ (σημερινό κλείσιμο στα 21,30).

Οι ΜΛΣ και ΕΧΑΕ που λίγο έλειψαν πριν λίγες μέρες να δώσουν σήματα πώλησης με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων, χθες και σήμερα γύρισαν απότομα ανοδικά και τώρα τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα αγορών. Βλέπετε, όταν η γενική τάση είναι ανοδική, οι καθοδικές διασπάσεις σε κατιδίαν μετοχές δυσκολεύουν και οι ανοδικές διευκολύνονται.


Θα επανέλθουμε αύριο στις 4.00 μμ για να δούμε αν ο ΓΔ θα έχει καταφέρει να σπάσει και τις 700 μονάδες.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text