Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να κατοχυρώσει την πρόσφατη κατάκτηση των 700 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να κατοχυρώσει την πρόσφατη κατάκτηση των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση, Πέμπτης, 27/4, καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,20% (στις 707 μονάδες στις 3.50 μμ) και με μέτριους τζίρους (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) κινείται για δεύτερη μέρα πάνω από το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων θέλοντας να μας δείξει ότι είναι ικανός και για τις 750 μονάδες.

Η αισιόδοξη θεώρησή μας θα αμφισβητηθεί μόνον αν ο ΓΔ υποπέσει άμεσα σε σφοδρή απότομη διόρθωση χάνοντας το μισό του μηνιαίου εύρους του ΧΚ20 (666 μονάδων) – ΥΚ20 (το σημερινό των 708 μονάδων) δηλαδή χάνοντας τις 686 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 686 μονάδες, εμείς θα προσβλέπουμε προς τις 750 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα, ούτε αγορές διότι είναι πλήρες μετοχών αλά ούτε θα κάνει και πωλήσεις γιατί η τάση είναι σαφώς ανοδική με τις πιθανότητες συνέχισης λόγω ορμής.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΣΕΝΕΡ, ΒΙΟ, ΝΗΡ, ΔΕΗ και ΓΕΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% ώς +7,50% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΜΙΓ η οποία με την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +7,27% και μεγάλους όγκους 7,4 εκατ τεμαχίων διασπά ανοδικά εμφανή στροφέα δίδοντας εξαιρετικό σήμα μεσοπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων αγορών.

Επίσης ανάλογα σήματα αγορών δίνουν σήμερα οι : ΝΗΡ και ΒΙΟ (ισχυρά σήματα) και οι ΜΛΣ και ΕΥΔΑΠ (ήπια σήματα).

Νέα υψηλά 2017 πετυχαίνουν σήμερα οι, ΝΗΡ, ΜΙΓ, ΒΙΟ, ΔΕΗ, ΓΕΚ και ΦΡΛΚ.

Ομιλος Στασινοπούλου : οι μετοχές του σήμερα σημειώνουν ισχυρές ανόδους, η ΒΙΟ (+3,90%) διασπά ανοδικά στροφέα, η ΣΕΝΕΡ (+4,70% με 260 χιλ τεμ) προσεγγίζει την σημαντική ενδιάμεση κορυφή των 0,88 ευρώ την οποία αν σπάσει ανοδικά τότε θα χάσει τον bearish χαρακτήρα που απέκτησε τις τελευταίες εβδομάδες  και η ΧΑΚΟΡ (+2,80%)  που αρχίζει να σηκώνει κεφάλι εντός του τρίμηνου σχηματισμού ανοδικής συνέχισης των 0,50 – 0,57 ευρώ (τρέχουσα τιμή της είναι τα 0,552 ευρώ).

Η οδηγός του τρέχοντος ράλι των τραπεζών, η ΕΤΕ, διορθώνει σήμερα σχετικά ήπια, αυτή τη στιγμή κατά -1,50% διατηρώντας την ισχυρότατη εκτίναξη του περίπου +30% μέσα σε ένα μήνα. Εμείς παραμένουμε σκεπτικιστές απέναντι στις τραπεζικές μετοχές καθώς υπάρχει εκτίμηση ότι για τα επόμενα 2-3 χρόνια τα κόκκινα δάνεια θα αυξάνονται με ρυθμό 10 δις το χρόνο.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text