Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ εκτοξεύεται προς νέα υψηλά έτους, κοντά στις 750 μονάδες

Ο ΓΔ εκτοξεύεται προς νέα υψηλά έτους, κοντά στις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ δυνατή είναι η σημερινή (Τρίτης, 2/5) συνεδρίαση με τον ΓΔ να πετυχαίνει ισχυρή άνοδο +3,10% (στις 733 μονάδες στις 3.55 μμ) με πολύ μεγάλους όγκους (140 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με πολύ ηπιότερες ανόδους στην Ευρώπη, πάλι σε νέα υψηλά έτους.

Αιτία της σημερινής ανόδου του ΧΑ είναι η χθεσινή καταρχήν συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για την αξιολόγηση που ουσιαστικά σημαίνει συνέχιση εξυπηρέτησης του ελληνικού Δημοσίου Χρέους και απομάκρυνσης των σεναρίων grexit, δραχμής και πολιτικής αστάθειας.

Από διαγραμματικής άποψης ο ΓΔ παρουσιάζει δυναμική ανοδική εμφάνιση με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, με bullish ενδείξεις. Ωστόσο, ο ΓΔ έχει καταστεί εμφανώς υπεραγορασμένος απέχων +16% από το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 632 μονάδων, γεγονός που για εμάς σημαίνει παύση αγοραστικών κινήσεων και προσεκτική παρακολούθηση για ενδεχόμενη άσχημη διόρθωση της αγοράς.

Προς το παρόν, όσο ανεβαίνει η αγορά, διατηρούμε τις long θέσεις μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 8/9 των μετοχών και καθοδικά το 1/9 ενώ 9 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις, ΒΙΟ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και ΦΡΛΚ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +12,50% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Οι τράπεζες σήμερα ανεβάζουν την αγορά με τον ΔΤΡ να εκτοξεύεται αυτή τη στιγμή κατά +8,30% στις 961 μονάδες συμπληρώνοντας ισχυρότατο ράλι +30% μέσα σε 5 εβδομάδες. Αυτό αποτελεί δίκοπο μαχαίρι : μπορεί οι τράπεζες να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο λόγω ορμής αλλά μπορεί να σημειώσουν και απότομη βαθιά διόρθωση πολύ πιο οξεία από των μη-τραπεζικών μετοχών.

Σήματα αγορών στην παρούσα υπεραγορασμένη αγορά δίνουν σήμερα οι, ΒΙΟ, ΕΛΠΕ, ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ και ΕΥΔΑΠ.

Ο ΟΠΑΠ που δείχνει αυτή τη στιγμή πτώση -2,80% στην πραγματικότητα σημειώνει μεγάλη άνοδο γύρω στο +3% καθώς η σημερινή αποκοπή μερίσματος ανέρχεται περίπου στο 6% επί της τιμής της μετοχής.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text