Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει με σχετικά ήπιο τρόπο λίγο κάτω από τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ διορθώνει με σχετικά ήπιο τρόπο λίγο κάτω από τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επιτέλους ! Μετά από ακατάπαυστη άνοδο 13 συνεχομένων συνεδριάσεων εδέησε σήμερα, Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, η αγορά να διορθώσει με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.45 μμ, να χάνει -0,85% (στις 790 μονάδες) με μέτριους για την εποχή τζίρους, 70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, ενώ στην Ευρώπη επικρατεί βραχυχρόνια στασιμότητα στα ψηλά έτους.

Η σημερινή διόρθωση είναι καλοδεχούμενη από εμάς διότι εξομαλύνει τις αγοραστικές υπερβολές των 3-4 προηγούμενων εβδομάδων. Αν το σημερινό ήπιο διορθωτικό τέμπο συνεχισθεί για λίγες ακόμα συνεδριάσεις, τότε δεν θα αργήσει να έρθει ένα νέο αγοραστικό  ρεύμα σε νέα υψηλά έτους.

Θα ανησυχούσαμε μόνον αν ο ΓΔ έχανε το μισό του 13ήμερου ράλι κλείνοντας κάτω των 733 μονάδων ή αν ο ίδιος δείκτης σημείωνε μια πολύ άσχημη συνεδρίαση με πτώση χειρότερη του -4% και με όγκους άνω των 100 εκατ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το 100% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα πτωτικό από άποψης λόγου ανοδικών /καθοδικών μετοχών που είναι 1 προς 2, αλλά είναι ανοδικό από άποψης αριθμού μετοχών με μεγάλη άνοδο άνω του +3% προς αριθμό μετοχών με μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% που είναι 3 προς 1 (οι 3 νικήτριες είναι οι ΑΤΤ, ΝΗΡ , ΑΝΕΜ και η μια ηττημένη είναι η ΕΥΡΩΒ).

Η μετοχή της ημέρας : και πάλι, όπως και χθες, είναι η ΑΤΤ που πετυχαίνει limit up +14,50% με μεγάλους όγκους 26,5 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής πλησιάζοντας τα 8 λεπτά απογειούμενη από τετράμηνη οριζόντια βάση στη περιοχή των περίπου 4 λεπτών του ευρώ. Η αιτία της εκτίναξης λέγεται ότι είναι η πώληση εκ μέρους της Τράπεζας Αττικής σημαντικών κόκκινων επιχειρηματικών δανείων σε ξένο εξειδικευμένο Κεφάλαιο – Γύπα που τρώει και ύστερα ανασταίνει πεθαμένες εταιρίες.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο ΝΗΡ ο οποίος μετά τις χθεσινές μεγάλες διανομές σήμερα πραγματοποιεί αντεπίθεση με άνοδο +6% και με μεγάλους όγκους 180 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής πετυχαίνοντας και νέα υψηλά έτους.

Ο ΟΛΠ μετά τα εναρκτήρια λακτίσματα της χθεσινής και προχθεσινής συνεδρίασης, σήμερα κερδίζει και πάλι πάνω από +3% με καλούς όγκους, 26 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής βάζοντας στόχο τα 15 ευρώ (τρέχουσα τιμή 14,70).

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι,  ΑΤΤ, ΝΗΡ, ΑΝΕΜΟΣ, ΟΛΠ, ΜΙΓ, και ΟΛΘ.

Κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι διανομές σε δυο σημαντικές μετοχές ΕΤΕ και ΜΟΗ, που σημαίνει ότι η σημερινή πτωτική συνεδρίαση μπορεί να έχει και συνέχεια.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text