Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο πιεζόμενος ΓΔ προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 750 μονάδες

Ο πιεζόμενος ΓΔ προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σφοδρές (όπως δείχνουν οι  μεγάλοι όγκοι) μάχες μεταξύ αισιοδόξων αγοραστών / απαισιοδόξων πωλητών σημειώνεται σήμερα (Πέμπτη, 25/5) με οριακή νίκη των πωλητών και με τον ΓΔ να καταγράφει αυτή τη στιγμή (3.40 μμ) μικρή πτώση -0,50% (στις 761 μονάδες) ενώ πριν δυο ώρες είχε κατέλθει στις 752 μονάδες (-1,70%). Οι συνολικοί τζίροι είναι σήμερα αυξημένοι και πιθανόν να διαμορφωθούν στα 100 εκατ κατά το κλείσιμο. Το καντήλι του ΓΔ είναι αυτή τη στιγμή αμφιλεγόμενο, κάτι μεταξύ ντότζι (αρνητικό στην θέση που βρίσκεται) και σφυριού (θετικό στην θέση που βρίσκεται), ενώ οι επιδράσεις από το εξωτερικό παραμένουν θετικές με τους κύριους δείκτες να σημειώνουν πολύ μικρές μεταβολές πολύ κοντά στο υψηλό έτους.

Μετά την μεγάλη -2% βύθιση του ΓΔ η τάση της αγοράς έπαψε πια να είναι καθαρά ανοδική αφού οι βραχυχρόνιοι δείκτες γύρισαν σε bearish ενώ κινδυνεύει να γίνει το ίδιο και με τους σημαντικότερους μεσοχρόνιους δείκτες στη περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει κάτω των 750 μονάδων από όπου θα διέλθει ο ΕΚΜΟ30 μετά 2-3 συνεδριάσεις και το κυλιόμενο ΧΚ20 μετά 5-6 συνεδριάσεις.

Θα είμαστε τυχεροί, εμείς οι αγορασμένοι, εάν ο ΓΔ κρατηθεί πάνω από τις 750 μονάδες και στη συνέχεια θα πανηγυρίσουμε εάν ο ΓΔ ανακτήσει το 50% της δεκαήμερης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 780 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω από τις 780 μονάδες, εμείς θα έχουμε το φόβο ανάπτυξης μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την πολύ μικρή πτώση του ΓΔ, μόνον 11 μετοχές από τις 45 που παρακολουθούμε κινούνται ανοδικά και εξ αυτών δύο, οι ΑΤΤ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΜΕΤΚΑ, ΠΕΙΡ, ΝΗΡ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Η ΑΤΤ είναι η νικήτρια της σημερινής συνεδρίασης αντιδρώντας κατά +11% (μετά από διόρθωση περίπου -25%) και με μεγάλους όγκους 20 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Εάν διατηρηθεί αυτή η άνοδος και οι όγκοι διαμορφωθούν σε πάνω από 30 εκατ τεμάχια στο κλείσιμο, τότε θα δικαιολογούνται οι ελπίδες για ανάκτηση όλης της διόρθωσης και επίτευξη νέων υψηλών.

Η ΜΙΓ αντιδρά μεν δυνατά +3,80% αλλά με μέτριους όγκους 2 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής ενώ η προηγηθείσα διόρθωση είχε μέσον όρο ημερήσιων όγκων γύρω στα 5 εκατ τεμάχια.

Το κλειδί αξιολόγησης της σημερινής συνεδρίασης (σε ΓΔ και μετοχές) θα είναι οι όγκοι. Προσέχουμε ποιες μετοχές θα αντιδράσουν ικανοποιητικά, άνω του +1,50% στο κλείσιμο, με όγκους μεγαλύτερους των χθεσινών όπως δείχνουν τώρα οι ΕΤΕ, ΕΛΠΕ και ενδεχομένως η ΑΤΤ και, επίσης προσέχουμε ποιες μετοχές θα συνεχίσουν την διόρθωσή τους με μεγάλους όγκους όπως κάνουν τώρα οι, ΝΗΡ, ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ, ΜΥΤΙΛ και ΑΡΑΙΓ.

Επίσης, στην αξιολόγηση θα παίξει ρόλο το καντήλι του ΓΔ. Αν διαμορφωθεί στο κλείσιμο σε σφυρί (σχεδόν μηδενική μεταβολή από χθες) , τότε η συνεδρίαση θα χαρακτηρισθεί σαν θετική ενώ αν διαμορφωθεί σε ντότζι, (κλείνοντας γύρω στο -0,60%), θα χαρακτηρισθεί σαν αρνητική.


Θα τα δούμε λοιπόν στο κλείσιμο, στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text