Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά το φράγμα των 800 μονάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να διασπάσει ανοδικά το φράγμα των 800 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η σημερινή συνεδρίαση, Τετάρτης, 14/6, καθώς ο ΓΔ έχοντας κλείσει χθες κατά μόλις 3,5 μονάδες κάτω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, σήμερα κάνει σοβαρές (όπως δείχνουν οι αυξημένοι τζίροι) προσπάθειες για να σπάσει ανοδικά το επίμαχο επίπεδο και δώσει σήμα συνέχισης της ισχυρής εαρινής ανοδικής τάσης.

Ο ΓΔ άνοιξε το πρωί ακριβώς επί των 800 μονάδων (+0,45% από το χθεσινό κλείσιμο), μετά από δύο ώρες έφτασε τις 802, αλλά τώρα σημειώνει ενδοημερήσια διόρθωση καταπίπτοντας αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) στις 794 μονάδες (-0,30% από το χθεσινό κλείσιμο).

Αν καταφέρει ο ΓΔ και κλείσει σήμερα πάνω από τις 800 μονάδες, τότε θα δικαιολογούνται ελπίδες για ένα αξιόλογο θερινό ράλι προς τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο είναι  ήδη 100% αγορασμένο, οπότε σήμερα δεν θα κάνει πράξεις (αγορές) ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 800 μονάδες.

Μετοχές

Ελαφρά πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με το 60% των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 40% θετικά.

Η σημερινή συνεδρίαση ενώ από άποψης ΓΔ έχει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω πολιορκίας των  800 μονάδων, από άποψης μετοχών δεν δίνει ιδιαίτερες συγκινήσεις αφού μόνον μια μετοχή, τα ΕΛΠΕ, σημειώνουν μεγάλη άνοδο, λίγο πάνω από +3% και μόνον τρεις μετοχές, οι τραπεζικές ΑΤΤ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3%.

Οι τραπεζικές μετοχές μετά την χθεσινή έκρηξη (+5,20% στον ΔΤΡ) σήμερα διορθώνουν με ανεκτό τρόπο (-2,20% ο ΔΤΡ στις 1043 μονάδες). Αντίθετα, αρκετές σημαντικές μη-τραπεζικές μετοχές σήμερα έχουν πάρει την σκυτάλη της ανόδου από τις τράπεζες όπως κάνουν οι, ΕΛΠΕ, ΦΡΛΚ, ΔΕΗ, ΤΙΤΚ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ και ΕΕΕ, με ανόδους άνω του +1%.

Σημερινές νικήτριες είναι δύο, τα ΕΛΠΕ που πετυχαίνουν την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +3,80% με μεγάλους όγκους 270 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής και ο ΦΡΛΚ με την δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +2,95% με μέτριους όγκους 70 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Σήματα αγορών δίνει μερικώς ο ΦΡΛΚ που σημειώνει σήμερα νέο υψηλό έτους μετά από μεσοβραχυχρόνια διόρθωση.

Τέτοια σήματα μερικών αγορών τείνουν να δώσουν οι, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΚ, ΣΑΡ, ΜΟΗ και ΕΛΛ.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου θα δούμε αν ο ΓΔ εξεπόρθησε τις 800 μονάδες.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text