Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα σχετικά ήπια κρατώντας τα περισσότερα από τα μεγάλα κέρδη της λήγουσας εβδομάδας

Ο ΓΔ διορθώνει σήμερα σχετικά ήπια κρατώντας τα περισσότερα από τα μεγάλα κέρδη της λήγουσας εβδομάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 7.7 , 4.00 μμ) καθώς ο ΓΔ δεν προχωρά σε ουσιαστική διόρθωση της μεγάλης ανόδου +5% (από τις 814 στις 843 μονάδες) που πέτυχε στα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου) αρκούμενος μέχρις στιγμής σε μια ήπια σχετικά κάμψη -0,71% (στις 837 μονάδες) η οποία δεν αποτελεί απειλή για την εδραιωμένη ανοδική τάση.

Μικρή ενόχληση θα αισθανθούμε εάν ο ΓΔ χάσει στο κλείσιμο την μισή της προχθεσινής «έγερσης» κλείνοντας κάτω από τις 833 μονάδες (-1,20% από το χθεσινό υψηλό έτους των 843 μονάδων), μεγαλύτερη ενόχληση θα αισθανθούμε εάν ο ΓΔ χάσει ολόκληρη την έγερση κλείνοντας κάτω των 825 μονάδων (-2,30%) ενώ ανησυχία θα αισθανθούμε εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το κάτω όριο των 814 μονάδων (-4,80%) της οριζόντιας ανάπαυλας του τέλους Ιουνίου.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 833 μονάδες, εμείς οι longs δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά πτωτικό αφού τα 4/5 των μετοχών κινούνται με αρνητικό πρόσημο και το 1/5 με θετικό ενώ μόνον μια μετοχή, ο υπερεπεκταμένος ΑΒΑΞ, χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΝΗΡ και ΙΝΛΟΤ, που κερδίζουν περισσότερο του +3%.

Καμία διορθώνουσα μετοχή δεν μας ανησυχεί γιατί καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση με μεγάλους όγκους.

Αντίθετα, η ΙΝΛΟΤ μας εντυπωσιάζει με μεγάλη άνοδο +4,7% και με πολύ μεγάλους όγκους 600 χιλ τεμαχίων διασπώντας μάλιστα έγκυρη αντίσταση που σημαίνει σήματα αγορών.

Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι οι μικροί όγκοι που σημαίνει ότι δεν ενεργοποιούνται σήμερα μεγάλοι και πολλοί πωλητές αλλά ούτε και αντισυμβαλλόμενοι αυτών αγοραστές κάνοντας την συνεδρίαση σαν «αναμονής».

Κατ εξαίρεση μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ανοδικές, ΝΗΡ, ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΙΝΤΚΑ και  ΕΛΛΑΚΤ (σαν συσσωρεύσεις) ενώ καμία καθοδική μετοχή δεν διακινεί μεγάλους όγκους (σαν διανομές) γεγονός που σημαίνει ότι η εδραιωμένη ανοδική τάση κρατιέται γερά.

Το μόνον αρνητικό στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι η πτώση του ΓΔ από την ενδοημερήσια κορυφή των 844 μονάδων μέχρι τον ενδοημερήσιο πυθμένα των 835 μονάδων ήταν γραμμική που σημαίνει ότι οι ξένοι θεσμικοί πουλούσαν συστηματικά και οργανωμένα.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι ο ΓΔ να μην έχει κλείσει κάτω των 833 μονάδων (-1,20%).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text