Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η από 12μήνου (από το δημοψηφισμα Βrexit) ανοδική αγορά του ΧΑ διατηρείται ακμαία και θαλερή με τον ΓΔ να κινείται πολύ κοντά στο υψηλό έτους

Η από 12μήνου (από το δημοψηφισμα Βrexit) ανοδική αγορά του ΧΑ διατηρείται ακμαία και θαλερή με τον ΓΔ να κινείται πολύ κοντά στο υψηλό έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα (Δευτ, 10/7) η ανοδική τάση με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) να κερδίζει οριακά +0,30% πλησιάζοντας σε απόσταση 3 μονάδων το υψηλό έτους των 843 μονάδων της περασμένης εβδομάδας.

Ολοι οι δείκτες τάσης του ΓΔ, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, είναι bullish και συνεπώς αναμένουμε υπό κανονικάς συνθήκας προσέγγιση  και των 900 μονάδων.

Οι αισιόδοξες προσδοκίες μας θα ανατραπούν μόνον αν ο ΓΔ υποπέσει σε απότομη οξεία διόρθωση διασπώντας καθοδικά το  χαμηλό 15 ημερών των 814 μονάδων.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση από άποψης μετοχών. Ναι μεν τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά, αλλά μόνον δυο μετοχές, οι ΝΗΡ και ΕΛΛΑΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ο ΝΗΡ νομίζουμε ότι αξίζει αυτόν το τίτλο διότι σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας (για την ομάδα των 45 εμπορεύσιμων που παρακολουθούμε), με πολύ μεγάλους όγκους περίπου ενός εκατ τεμαχίων ενώ σήματα ενίσχυσης θέσεων έδωσε την Παρασκευή (δηλαδή η μετοχή δεν έχει απομακρυνθεί πολύ ψηλά από την ανάπαυλα του διέγραψε τον Ιούνιο). Και θεωρούμε ότι ο ΝΗΡ έχει ακόμη ανοδικό δρόμο αρκεί η γενική αγορά να μην εμφανίσει πρόβλημα με τον ΓΔ να χάνει τις 814 μονάδες.

Η ΜΙΓ σημειώνει μεγάλη σχετικά άνοδο +2,50% με μεγάλους όγκους σχεδόν 5 εκατ μετοχών, αλλά δεν τραβά το ενδιαφέρον μας διότι από τα μέσα Μαΐου μέχρι την περασμένη εβδομάδα διέγραψε μια υπερβολικά βαθιά διόρθωση -30% που δείχνει ότι η εταιρία ταλανίσθηκε από κάποια αιτία, κάτι που μπορεί να ξανασυμβεί.

 

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα αρκετές μετοχές όπως οι, ΝΗΡ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΤΕ, ΑΒΑΞ, ΕΧΑΕ, ΟΛΘ, ΕΛΛ, ΠΛΑΘ, ΙΝΤΚΑ και ΣΑΡ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση διπλής κορυφής δίνει σήμερα η ΕΤΕ. Όμως δεν θεωρούμε ιδιαίτερα ελκυστική αυτή την διάσπαση διότι λοίπουν οι όγκοι (15 εκατ τεμάχια αναμενόμενα στο κλείσιμο αντί 30 εκατ που θα απαιτούσαμε).

Διανομές διακρίνουμε μόνον σε ΒΙΟ, και αυτές, μέτριες.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text