Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει να αναστρέψει καθοδικά την μεσοβραχυχρόνια ανοδική του τάση διασπώντας καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 και χάνοντας το μισό του από τα τέλη Μαΐου ανοδικού κύματος

Ο ΓΔ τείνει να αναστρέψει καθοδικά την μεσοβραχυχρόνια ανοδική του τάση διασπώντας καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 και χάνοντας το μισό του από τα τέλη Μαΐου ανοδικού κύματος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενής για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση, Τετάρτης, 26/7, με τον ΓΔ να καταγράφει μεγάλη πτώση -1,70% (στις 828 μονάδες στις 3.50 μμ) με μέτριο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ήπιες ανόδους των ευρωπαϊκών δεικτών κοντά στα χαμηλά διμήνου

Η σημερινή συνεδρίαση είναι άσχημη για τους longs διότι ο ΓΔ διασπά καθοδικά τον Εκθετικό Κινητό Μέσο 30 ημερών που βρίσκεται στις 831 μονάδες και επίσης, διασπά καθοδικά το μέσον των 836 μονάδων του 40ήμερου εύρους του ΓΔ από τις 814 μονάδες του τέλους Μαίου έως τις 858 μονάδες της περασμένης εβδομάδας.

Αιτία της σημερινής (αλλά και της χθεσινής) πτώσης δεν είναι, πιστεύουμε, η τακτική “sell the good news” με good news τον επιτυχή χθεσινό δανεισμό της κυβέρνησης 3 δις από τις διεθνείς αγορές αλλά αιτία της πτώσης είναι , πρώτον, το γεγονός ότι το ομολογιακό δάνειο συνάφθηκε στο υψηλό επιτόκιο των 4.625% και δεύτερον,  ο οίκος αξιολόγησης S+P έδωσε προχθές βαθμολογία στο ελληνικό δημόσιο Β- η οποία ανήκει στα speculatine grades και όχι στα investment grades (τα τελευταία θα πρέπει να είναι από ΒΒΒ και πάνω).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πωλήσεις διότι τα αναφερθέντα συστημικά σήματα πωλήσεων είναι μεσοβραχυχρόνια και όχι μεσοχρόνια που αφορούν εμάς. Επίσης, δεν θα εφαρμόσουμε το σήμα πωλήσεων του «προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα» που δίνει σήμερα ο ΓΔ διότι σύμφωνα με τον πίνακα της σελίδας 155 του βιβλίου του στροφέα (εκδόσεις Eurocapital) σύμφωνα με τα στατιστικά της 20ετίας 1993-2013, τα πωλητικά σήματα του προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα υπό καθεστώς μακροχρόνιας ανοδικής τάσης των ΓΔ και Nasdaq, όπως είναι τα σημερινά, αποβαίνουν κατά μέσον όρο λανθασμένα και ζημιογόνα.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά πτωτικό με τα 9/10 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/10 θετικό ενώ 14 μετοχές (από τις 45 που παρακολουθούμε) σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, τον ΣΑΡ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο +3%.

Οι τράπεζες είναι αυτές που προκαλούν την τόσο μεγάλη πτώση του ΓΔ με τον ΔΤΡ να υποχωρεί  αυτή τη στιγμή κατά -4,50%  χωρίς όμως να χάνει το ψυχολογικό όριο των  1000 μονάδων (τρέχουσα τιμή 1075). Αιτία της μεγάλης πτώσης του ΔΤΡ είναι η επάνοδος των φόβων ότι η αποτίμηση των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών δεν είναι μεγάλη και η πώλησή τους δεν θα αποφέρει τα προσδοκόμενα κεφάλαια, άρα είναι πιθανή μια νέα ανακεφαλαιοποίηση προφανώς σε ελκυστική (=χαμηλή) τιμή, χαμηλότερη της τρέχουσας.

Αυτό που θα πρέπει να πρέπει να προσέχουμε όσοι κατέχουμε μετοχές είναι ο συνδυασμός σημερινής πτώσης τιμής και όγκων. Μεγάλες και μέτριες πτώσεις με μεγάλους όγκους καταγράφουν αυτή τη στιγμή οι, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΙΝΛΟΤ, ΛΑΜΔΑ, ΝΗΡ και ΙΝΤΚΑ και ίσως θα έπονται με μερικές άλλες μετοχές μέχρι το κλείσιμο. Θέσεις σε αυτές τις μετοχές θα μπορούσαν να κλείσουν όσοι είναι υπεραγορασμένοι με περιθώριο.

ΣΑΡ : η μοναδική ευχάριστη έκπληξη της σημερινής συνεδρίασης η μεγάλη άνοδος του ΣΑΡ αλλά με μέτριους όγκους πιθανότατα λόγω ευνοικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου 2017 που ανακοινώθηκαν σήμερα.

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι ο ΓΔ να μην έχει κλείσει κάτω των 631 μονάδων που διέρχεται ο ΕΚΜΟ30.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text