Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά γυρίζει άσχημα με τον ΓΔ να κινδυνεύει να διασπάσει καθοδικά το Χαμηλό 20 ημερών

Η αγορά γυρίζει άσχημα με τον ΓΔ να κινδυνεύει να διασπάσει καθοδικά το Χαμηλό 20 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δυσμενώς για τους longs, όπως είμαστε εμείς, εξελίσσεται σήμερα (Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017) η αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή, 3.50 μμ, να χάνει -0,95% με μέτριους τζίρους (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρές πτώσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες εκ των οποίων οι περισσότεροι (Γερμανίας, Γαλλίας, Σουηδίας, Ισπανίας κα) βρίσκονται σε άσχημη θέση, κοντά στα χαμηλά διμήνου και μερικοί (Ολλανδίας και Ιταλίας) σε ευνοϊκή θέση, κοντά στα υψηλά διμήνου και έτους.

Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή διασπά  αποφασιστικά την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 831 μονάδων και πλησιάζει επικίνδυνα, σε απόσταση 3 μονάδων, το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών που για εμάς αποτελεί συστημικό stop loss.

Αιτία της τρέχουσας μέτριας μέχρις στιγμής (-4,20%) δεκαήμερης διόρθωσης του ΓΔ δεν είναι μόνον η συγκράτηση του ενθουσιασμού για την επιτυχία του πρόσφατου ομολογιακού δανείου του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και οι ανησυχίες για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών με τα 100 δις κόκκινα δάνεια που φέρουν.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του ΧΚ20 των 819 μονάδων (-1,30% από το χθεσινό κλείσιμο), το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 99% σε 75% έως 80% αναλόγως των τζίρων και πορείας των διεθνών δεικτών. Επίσης, το ΤΧ θα πουλήσει όλες τις θέσεις του σε ΜΙΓ αν αυτή κλείσει κάτω από το φυσικό stop των 0,144 ευρώ.

Μετοχές

Πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται με πτώση και το 1/3 με άνοδο ενώ 6 μετοχές, οι τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και ΕΤΕ συν τις μη-τραπεζικές ΕΧΑΕ, ΑΒΑΞ και ΔΕΗ, να χάνουν χειρότερα του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να κερδίζει περισσότερο του +2%.

Καταρχάς καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με ανοδική συμπεριφορά εκτός μερικώς από δύο, την ΣΕΝΕΡ που από το ενδοημερήσιο χαμηλό  -4,50% αυτή τη στιγμή αναπηδά στο +1,85% και τον ΣΑΡ που πλησιάζει το αγκίστρι – υψηλό έτους με ικανοποιητική άνοδο +1,61% και όγκους 20 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής

Ο μεγάλος χαμένος της σημερινής συνεδρίασης είναι ο τραπεζικός τομέας που για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως σημειώνει μεγάλη πτώση (ΔΤΡ -3,20% στις 1020 μονάδες κρατώντας το ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων αλλά χάνοντας την στήριξη – πρώην αντίσταση των 1070 μονάδων.

Εξίσου μεγάλος χαμένος είναι σήμερα η ΔΕΗ η οποία με οξεία πτώση -4,50% σημειώνει νέο χαμηλό της μετά την απόσχιση της ΑΔΜΗΕ εποχής.

Διανομές δεν βλέπουμε σήμερα εκτός αυτές της ΔΕΗ, 400 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι να μην χτυπήσει το stop loss των 819 μονάδων του ΓΔ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text