Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Υποτονική είναι και η σημερινή ανοδική αντίδραση τους ΓΔ στην περιοχή των 820 μονάδων

Υποτονική είναι και η σημερινή ανοδική αντίδραση τους ΓΔ στην περιοχή των 820 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ούτε και η σημερινή συνεδρίαση (Τετ, 2/8) μας ενθουσιάζει καθώς η μέχρι τούδε (3.55 μμ) άνοδος του ΓΔ είναι μικρή (+0,60%, στις 822 μονάδες ή +1,20% μαζί με την χθεσινή ανοδική αντίδραση) συγκριτικά με την προηγηθείσα 10ήμερη διόρθωση -5,60%. Ομοίως, οι σημερινοί τζίροι είναι μικροί (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) που δείχνουν απροθυμία εισόδου κεφαλαίων στην αγορά ενώ το ίδιο υποτονικά είναι και τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούμενα κοντά στα χαμηλά διμήνου.

Το μόνο σημερινό επίτευγμα του ΓΔ είναι η ανοδική διάσπαση της κυλιόμενης κορυφής των 820 μονάδων αλλά για να δεχθούμε ότι εκδηλώνεται πραγματική αγοραστική αντεπίθεση θα πρέπει ο ΓΔ, πρώτον, να ξεπεράσει την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 827 μονάδων, και δεύτερον και κυριότερον, να ξεπεράσει τις 835 μονάδες ανακτώντας τις μισές ζημιές της αναφερθείσας 10ήμερης διόρθωσης.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 827 μονάδων, εμείς θα θεωρούμε την αγορά αδύναμη και επιρρεπή σε περαιτέρω πτώση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 2/3 με μετοχές και κατά 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται ανοδικά και το ¼ καθοδικά ενώ τρεις μετοχές, οι ΧΑΚΟΡ, ΠΛΑΙΣ και ΝΗΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +4,50% σε σύγκριση με μια μετοχή, το ΙΑΣΩ, που σημειώνει μεγάλη πτώση περίπου -5%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι οι αδελφές ΣΕΝΕΡ και ΧΑΚΟΡ. Η πρώτη ισοφαρίζει το μέγιστο των 1,18 ευρώ της επτάμηνης ζωής της και η δεύτερη πετυχαίνει νέο υψηλό έτους. Και οι δυο μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους, από 2,50% έως +4,50% και με μεγάλους όγκους η ΣΕΝΕΡ. Αιτία της ανόδου των φέρονται να είναι κάποιες αναδιαρθρώσεις των μετοχικών κεφαλαίων των εταιριών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων εδραζομένων σε 2-3 ισουψείς τοπικές κορυφές δίνουν σήμερα οι ΧΑΚΟΡ και ΟΤΕ.

Ο κορμός του ΧΑ, οι τραπεζικές μετοχές αντιδρούν σήμερα λίγο πιο έντονα από τον ΓΔ (ΔΤΡ +1% εναντι +0,65% του ΓΔ) και σε ικανοποιητικά επίπεδα (ο ΔΤΡ στις 1060 μονάδες, αρκετά ψηλότερα από το ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων και σε ανοδική τάση.

Το ΙΑΣΩ μετά το σπλιτ της Δευτέρας εμφανίζει κάποια αδυναμία. Εάν αναπροσαρμόσουμε το σπλιτ στο γράφημα, θα δούμε ότι η μετοχή σημειώνει σήμερα χαμηλό 20 ημερών.

Ισοφαρίζουν το υψηλό εποχής οι ΣΕΝΕΡ και η ΠΛΑΘ. Έτσι, με την παραμικρή άνοδο θα σημειώσουν νέο υψηλό εποχής και ταυτόχρονα θα δώσουν σήματα ενίσχυσης θέσεων

Το κύριο όμως χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι ότι αντιδρούν ανοδικά μετοχές που μετά την 10ήμερη διόρθωση βρέθηκαν σε υπερπωλημένα επίπεδα -10% και χειρότερα από το υψηλό αρχών Ιουλίου και είναι οι, ΤΙΤΚ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΛ, ΥΓΕΙΑ, ΦΦ, ΜΙΓ, ΕΧΑΕ και ΙΝΛΟΤ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ έχοντας ελάχιστες ελπίδες ότι ο ΓΔ θα μπορέσει να κλείσει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 827 μονάδων (+1,20%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text