Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σκάλωσε σήμερα στα χαμηλά 40ημέρου των 820-825 μονάδων

Ο ΓΔ σκάλωσε σήμερα στα χαμηλά 40ημέρου των 820-825 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ουδέτερη χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 3/8, 3.50 μμ) καθώς ο ΓΔ σημειώνει μικρή πτώση (-0,10% στις825 μονάδες) με μικρό τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ η ίδια υποτονικότητα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που τα περισσότερα κινούνται κοντά στα χαμηλά τριμήνου, όντας χειρότερα από τον ΓΔ που κινείται κοντά στα χαμηλά 1,5 μήνα.

Χαρακτηρίζουμε την σημερινή συνεδρίαση ουδέτερη διότι ο ΓΔ, ναι μεν αδυνατεί να μεγενθύνει την διήμερη μέχρις στιγμής ανοδική του αντίδραση, αλλά από την άλλη μεριά κρατά τα κέρδη των 14 μονάδων ή +1,70% της χθεσινής-προχθεσινής ανοδικής αντίδρασης αποτρέποντας ένα ανεπιθύμητο throw-back.

Εάν ο ΓΔ χάσει το μισό της διήμερης ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 820 μονάδων (-0,80% από το χθεσινό κλείσιμο), τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν με πιθανότητες να δούμε νέα χαμηλά θέρους προς τις 800 μονάδες.

Αντίθετα, εάν ο ΓΔ κερδίσει το μισό της διόρθωσης του β’ 15νθημέρου Ιουλίου κλείνοντας πάνω από τις 835 μονάδες (+1,20% από το χθεσινό κλείσιμο), τότε θα ανοίξει ο δρόμος για νέα υψηλά θέρους προς τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σήμερα το ΤΧ πιθανότατα δεν θα κάνει πράξεις γιατί όπως φαίνεται ο υποτονικός ΓΔ δεν θα φτάσει ούτε στις 835 μονάδες, ούτε στις 820 (αλλά και να έφτανε εκεί, και πάλι δεν θα κάναμε πράξεις).

Μετοχές

Παρά το μικρό ποσοστό πτώσης -0,10% του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή καθαρά πτωτικό με το 30% με μετοχών να κινείται θετικά και το 70% αρνητικά ενώ μόνον μια μετοχή, η ΙΝΤΚΑ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με μια πάλι μετοχή, το ΙΑΣΩ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Από τις 5 μετοχές που σημειώνουν αυτή τη στιγμή άνοδο άνω του +1%, τις ΙΝΤΚΑ, ΤΙΤΚ, ΒΕΛΑ, ΝΗΡ και ΣΕΝΕΡ, μόνον η τελευταία εμφανίζει καθαρά bullish γράφημα προσπαθώντας να διασπάσει το υψηλό έτους του περασμένου μήνα. Οι υπόλοιπες 4 απλά αντιδρούν ανοδικά μετά από μεγάλη διόρθωσή τους βάθους μεγαλύτερου του -10% από την μέγιστη κορυφή του Ιουλίου.

ΣΕΝΕΡ και ΧΑΚΟΡ : Εχουν την ίδια συμπεριφορά όπως χθες δηλαδή, ξεκίνησαν δυνατά την συνεδρίαση και στην συνέχεια κουράστηκαν χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πρωινής ανόδου. Πιο δυνατή δείχνει η ΣΕΝΕΡ που αυτή τη στιγμή ισοφαρίζει το υψηλό έτους των 1,18 ευρώ.

ΣΑΡ και ΟΤΕ : Περιμέναμε σήμερα καλύτερη συμπεριφορά εκ μέρους τους καθώς πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν πολύ καλά αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2017 με άνοδο κερδών. Ωστόσο, και οι δυο μετοχές παραμένουν πολύ κοντά στα υψηλά έτους και σε περίπτωση που ο ΓΔ ξεπεράσει τις 835 μονάδες εμείς θα θέσουμε σαν πρώτες επιλογές μας για ενίσχυση μετοχικής έκθεσης.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ όπου δεν αναμένουμε μεγάλες εξελίξεις, η συνεδρίαση πιθανόν να λήξει ανιαρά κοντά στις 825 μονάδες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text