Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δείχνει και πάλι αδυναμία κινούμενος πιο κοντά στο χαμηλό διμήνου παρά στο υψηλό διμήνου

Ο ΓΔ δείχνει και πάλι αδυναμία κινούμενος πιο κοντά στο χαμηλό διμήνου παρά στο υψηλό διμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ενοχλητική για τους αγορασμένους (longs) είναι και η σημερινή συνεδρίαση, της Παρασκευής, 18/8, με τον ΓΔ να σημειώνει νέα πτώση, -0,75% (στις 626 μονάδες στις 4.00 μμ) και με μέτριους για την εποχή τζίρους (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) συμπληρώνοντας διόρθωση σχεδόν -2% από την κυλιόμενη κορυφή των 642 μονάδων.

Ενώ την επόμενη του Δεκαπενταύγουστου ο ΓΔ πραγματοποίησε μια δυνατή εκτίναξη +1,77% (στις 842 μονάδες) αρχίζοντας να προσεγγίζει το υψηλό έτους των 858 μονάδων το οποίο εάν διασπούσε ανοδικά κατά τις επόμενες μέρες θα άνοιγε το δρόμο προς τις 900 ή και 1000 μονάδες, εν τούτοις, ο ίδιος δείκτης χθες και σήμερα, επηρεαζόμενος από τους ευρισκόμενους σε καθοδική τάση ευρωπαϊκούς δείκτες και από τους τείνοντες να αναστραφούν καθοδικά αμερικάνικους δείκτες, σημείωσε την αναφερθείσα διήμερη μέχρις στιγμής διόρθωση -2% με την οποία, (α) διασπά καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 830 μονάδων και, (β) κατεβαίνει στο κάτω ημιάξονα του δίμηνου οριζόντιου καναλιού των 812-858 μονάδων αποκτώντας bearish όψη. Αν δε χαθούν και οι 812 μονάδες (η κάτω πλευρά του αναφερθέντος καναλιού), τότε θα αρχίσει να επικρέμαται η απειλή των 800 μονάδων ή και χαμηλότερα.

Για σήμερα προσέχουμε να μην σπάσει καθοδικά ο κυλιόμενος πυθμένας των 823 μονάδων.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 823 μονάδες (-1,10%) με όγκους μεγαλύτερους των 46 εκατ (τον μέσον όρο των χθεσινών-προχθεσινών), το ΤΧ θα μειώσει την  μετοχική του έκθεση πουλώντας το 10% από όλες τις μετοχές του.

Μετοχές

Καθαρά πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να κινούνται αρνητικά αλλά καμία από τις αρνητικές μετοχές δεν χάνει περισσότερο του -2,50% σε αντίθεση με μια μετοχή, τον ΑΒΑΚΑ, που κερδίζει λίγο πάνω από +6%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν αξίζει αυτό το τίτλο λόγω μικρής εμπορευσιμότητας ο ΑΒΑΚΑΣ ο οποίος όμως εντυπωσιάζει με άνοδο +6,55% με 160 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής σταθεροποιώντας την θέση του στο εύρος των 70 με 75 λεπτών του ευρώ.

Την μεγαλύτερη αδυναμία δείχνουν σήμερα οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να χάνει -1,40% (στις 1057 μονάδες). Ο ΔΤΡ έχει ακόμα καθαρά bullish ροπή ή οποία θα χαλάσει αν ο ΔΤΡ χάσει τις 1050 και κυρίως τις 1020 μονάδες. Δηλαδή, έχει καιρό για να αναστραφεί η ατμομηχανή του ΧΑ.

Μετοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για αγορές γράφημα κινούμενες κάτω από έγκυρη αντίσταση ή κάτω από αγκίστρι ευρισκόμενο σε πολύ μικρή απόσταση από προσφάτως διασπασθείσα έγκυρη αντίσταση : διακρίνουμε τις, ΜΥΤΙΛ, ΣΕΝΤΡΙΚ, ΦΡΛΚ, ΑΡΑΙΓ και ΜΛΣ. Όλες, εκτός της τελευταίας, έχουν ικανοποιητικότατη εμπορευσιμότητα.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ. Ελπίζοντας ο ΓΔ να κρατηθεί πάνω από τις 823 μονάδες (-1,1%).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text