Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα δείχνει ο ΓΔ ότι έχει δυνάμεις να επαναλάβει την ισχυρή ανοδική τάση του α’ εξαμήνου 2017

Ούτε σήμερα δείχνει ο ΓΔ ότι έχει δυνάμεις να επαναλάβει την ισχυρή ανοδική τάση του α’ εξαμήνου 2017

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας εμπνέει η μέχρις στιγμής σημερινή συνεδρίαση (Τετάρτης, 23/8, ώρα 3.50 μμ) καθώς ο ΓΔ (-0,30% στις 830 μονάδες) παραμένει καθηλωμένος σε μεσοπροθέσμως bearish περιοχή, λίγο κάτω από τον μέσον άξονα των 835 μονάδων του δίμηνου οριζόντιου καναλιού του των 812-858 μονάδων..

Βέβαια, δεν είναι και χάλια η διαγραμματική εμφάνιση του ΓΔ καθώς αυτός κινείται πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 των 829 μονάδων και, το κυριότερο, πολύ πάνω από την γραμμή του ΑΚΜΟ200 που σημαίνει ότι η κύρια τάση είναι ανοδική.

Όμως, η ανοδική τάση κινδυνεύει από καθοδική αναστροφή η οποία θα φανεί καλύτερα αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 (θέλει πτώση μόνον μιας μονάδας ή -0,10% από την τρέχουσα τιμή) και την στήριξη – διπλό πυθμένα των 823 μονάδων (θέλει 9 μονάδες ή -1,10% από το χθεσινό κλείσιμο).

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 823 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε κάποιες, όχι ιδιαίτερα μεγάλες, ελπίδες για επαναφορά στην ανοδική τάση Φεβρουαρίου – Ιουλίου 2017.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις γιατί όπως φαίνεται, ούτε έχει δυνάμεις να πετύχει κλείσιμο άνω του +1,50% ώστε να λάβει σήματα αγορών από τον προεξοφλητικό αγοραστικό στροφέα αλλά ούτε είναι και τόσο αδύναμος ώστε να κλείσει χειρότερα του -1% με τζίρο μεγαλύτερο των 32 εκατ και να λάβει σήματα πωλήσεων από τον προεξοφλητικό πωλητικό στροφέα.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται πτωτικά και το 1/3 ανοδικά αλλά καμία μετοχή δεν χάνει χειρότερα του -2% σε αντίθεση με μια μετοχή, τον ΑΝΕΜΟ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο, ούτε ο ΑΝΕΜΟΣ λόγω μικρών όγκων, μόλις 40 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής και λόγω του ότι δεν πλησιάζει κάποια αντίσταση – αγοραστικό στροφέα.

Καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά έτους γεγονός που δείχνει κόπωση και κάμψη της bullmarket του έως τώρα 2017. Αλλά και καμία μετοχή δεν σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά έτους γεγονός που δείχνει ότι δεν υπάρχει ακόμα εδραιωμένη (με καθοδική φόρα) bearmarket. Βρισκόμαστε δηλαδή σε περίοδο αναμονής.

Μετοχές που κινδυνεύουν να δώσουν σήματα ελάφρυνσης θέσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης : διακρίνουμε τις, ΜΠΕΛΑ, ΜΙΓ και ΣΑΡ.

Μετοχές που βρίσκονται κοντά στο να δώσουν σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση έγκυρης (πολλαπλών ισοϋψών σημείων στροφής) αντίστασης : διακρίνουμε τις, ΦΡΛΚ, ΣΕΝΕΡ και ΜΥΤΙΛ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ ευχόμενοι να μην διασπασθεί καθοδικά ο ΕΚΜΟ30 των 829 μονάδων του ΓΔ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text