Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ εξακολουθεί να κινείται αδιάφορα στο μέσον της δίμηνης ζώνης αναμονής των 812-858 μονάδων

Ο ΓΔ εξακολουθεί να κινείται αδιάφορα στο μέσον της δίμηνης ζώνης αναμονής των 812-858 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Άτονη και μικρής σημασίας είναι η μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Παρ, 25/8) με τον ΓΔ να χάνει ελαφρά -0,15% (στις 834 μονάδες στις 3.55 μμ) με ελάχιστους τζίρους (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης αδύναμη την Ευρώπη που κινείται κοντά στα χαμηλά 4μήνου αλλά που κατά τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να ανακτήσει το ¼ του εδάφους που έχει χάσει το τελευταίο δίμηνο.

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι από μεσοπροθεσμη άποψη απόλυτα ουδέτερη – πλευρική καθώς ο εν λόγω δείκτης κινείται αυτή τη στιγμή ακριβώς στην μέση του δίμηνου σχηματισμού αναμονής (που μοιάζει με κεφάλι με ώμους) των 812-858 μονάδων.

Εμείς συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σε δύο ενδιάμεσα σημεία στροφής, την κορυφή – υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 842 μονάδων και τον διπλό πυθμένα – χαμηλό κλείσιμο 15 ημερών των 823 μονάδων. Εάν ο ΓΔ διασπάσει την κορυφή των 842 μονάδων, τότε θα πιθανολογήσουμε ότι θα μπορέσει να διασπάσει ανοδικά και το υψηλό έτους των 858 μονάδων και να συνεχισθεί η bull market του πρώτου εξαμήνου 2017. Αντίθετα, εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον πυθμένα των 823 μονάδων, τότε θα πιθανολογήσουμε ότι ο ΓΔ θα μπορεί να διασπάσει καθοδικά και τις 812 μονάδες και να προκύψει κύρια καθοδική αναστροφή.

Προς το παρόν ο ΓΔ κινείται μεταξύ 823 και 842 μονάδων, οπότε βρισκόμαστε σε αναμονή.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Οι καθοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες από τις ανοδικές αλλά καμία δεν χάνει χειρότερα του -3% όπως και καμία δεν κερδίζει περισσότερο του +2% και επίσης, καμία μετοχή δεν καταγράφει αύξηση όγκων που σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση στερείται ενδιαφέροντος.

Τα μόνα ενδιαφέροντα συμβάντα σε μετοχές είναι:

Το λίγο απίθανο γεγονός ότι και οι τρεις μετοχές, ΒΙΟ, ΣΕΝΕΡ, ΧΑΚΟΡ,  του ομίλου Στασινόπουλου, σήμερα ενισχυόμενες ελαφρά ισοφαρίζουν το προηγηθέν υψηλό έτους και επι πλέον και σημαντικότερο, βρίσκονται ακριβώς επί της σηματοδότριας αγορών γραμμής αντίστασης. Δηλαδή και οι τρεις παρουσιάζουν μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η ΜΠΕΛΑ συνεχίζει να δείχνει αδυναμία κοντεύοντας να χάσει ολόκληρη την προ δεκαημέρου εκτίναξη +8%, γεγονός που μας απογοητεύει.

Τέλος, η ΑΔΜΙΕ σημειώνει την μεγαλύτερη σήμερα άνοδο σε μετοχή, +2%, προσπαθώντας να αναστρέψει την κακή εικόνα της (που κινείται κοντά στα χαμηλά της μικρής ζωής της παρά στα υψηλά).

 

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ




 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text