Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Για μια ακόμη μέρα ο ΓΔ είναι «κολλημένος» στην ουδέτερη θέση των 835 μονάδων

Για μια ακόμη μέρα ο ΓΔ είναι «κολλημένος» στην ουδέτερη θέση των 835 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενοχλεί  η σημερινή (Δευτέρα, 28/8) ακινησία της αγοράς με τον ΓΔ να κερδίζει ανεπαίσθητα +0.10% (στις 835 μονάδες στις 4.00 μμ) με ανεπαίσθητους τζίρους (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζοντας να δείχνουν αδυναμία προσεγγίζουν με την σημερινή πτώση (κατά μέσον όρο -0,20%, από -0,70% πρίν 3-4 ώρες) τα χαμηλά 4μήνου.

Με την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση ο ΓΔ παρουσιάζει την ίδια και απαράλλαχτη εικόνα όπως πριν 5-6 συνεδριάσεις καθώς κινείται πλευρικά στην μέση δίμηνης ζώνης συνωστισμού των 812-858 μονάδων και κοντά στη κορυφή 20ήμερου συμμετρικού τριγώνου που σημαίνει ότι δεν θα αργήσει η εκτόνωση της αγοράς.

Εάν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά την κορυφή – ΥΚ20 των 842 μονάδων, θα είναι πιθανή η ανάπτυξη ανοδικής τάσης προς τις 900 μονάδες ενώ, αντίθετα, εάν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον διπλό πυθμένα - ΧΚ15 των 823 μονάδων, τότε θα είναι πιθανή η ανάπτυξη καθοδικής τάσης προς τις 750 μονάδες.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 823 και 842 μονάδων, εμείς θα τηρούμε στάση αναμονής.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις αφού κινείται στο ενδιάμεσο των 823-842 μονάδων.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ 4 μετοχές, οι τρεις του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ συν την ΙΝΛΟΤ, να κερδίζουν πάνω από +6% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Οι μετοχές της ημέρας : Αναμφίβολα είναι οι 3 μετοχές ομίλου Στασινοπούλου, οι ΒΙΟ, ΧΑΚΟΡ και ΣΕΝΕΡ, που και οι τρεις πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +7% έως +9% με μεγάλους όγκους και με ανοδικές διασπάσεις στροφέων.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι αναφερθείσες 3 μετοχές συν την ΠΛΑΘ (+2%) που διασπά ανοδικά το υψηλό έτους των 3 ευρώ με γελοίους όγκους 80 τεμαχίων, συν την ΜΛΣ που σήμερα σημειώνει νέο υψηλό έτους με άνοδο +1,30% (+0,80% που γράφει το ταμπλό συν 0,50% που ισοδυναμεί στην διανομή κεφαλαίου).

Ο ΦΡΛΚ με άνοδο +1,20% και με μικρούς όγκους 6.000 τεμαχίων ξαναπιάνει τα 6 ευρώ επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε συμπαγή – ελεγχόμενη ανοδική τάση.

Η ΑΔΜΗΕ με πολύ καλή εμπορευσιμότητα, περίπου 500.000 ευρώ ημερησίως κατά μέσον όρο, συμπλήρωσε περίπου δίμηνο χρονικό διάστημα από την εισαγωγή της και αρχίζει πλέον να εμφανίζει γράφημα το οποίο όμως δεν μας ικανοποιεί καθόλου διότι η μετοχή αυτή κινείται στα χαμηλά της δίμηνης ζωής της παρά στα υψηλά (τρέχουσα τιμή 2,10 με υψηλή 2,30 και χαμηλή 2,05). Αν η ΑΔΜΗΕ δεν ξεπεράσει μια ενδιάμεση κορυφή των 2,15 ευρώ και ακόμα καλύτερα το υψηλό ζωής των 2,30, εμάς δεν θα μας ενδιαφέρει.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text