Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σε νέα χαμηλά εξαμήνου, καθ’ οδόν προς τις 700 μονάδες

Ο ΓΔ σε νέα χαμηλά εξαμήνου, καθ’ οδόν προς τις 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη, 16/11, η 4μηνη μέχρις στιγμής καθοδική τάση της αγοράς με τον ΓΔ  στις 4.00 μμ να χάνει -1,14% (στις 710 μονάδες) με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με απαρχές διόρθωσης στους κύριους ξένους δείκτες με μέση 10ήμερη πτώση -3,50% στην ΕΕ και -1,50% στις ΗΠΑ.

Με την σημερινή πτώση, η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ  επιδεινώνεται με εμφάνιση νέων χαμηλών περιόδου και με όλους τους δείκτες τάσης, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, να φέρουν bearish ενδείξεις που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της συνέχισης της πτώσης προς τις 700 μονάδες ή και χαμηλότερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του κυλιόμενου πυθμένα (πάντα σε τιμές κλεισίματος) των 717 μονάδων (-0,20%), το ΤΧ δεχόμενο σήματα πωλήσεων από τα συστήματα των πωλητικού αγκιστριού (κοίτα βιβλίο στροφέα, σελ 147) θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 42% σε 35% πουλώντας τυχαίως από τις μετοχές του.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ 6 μετοχές, 4 τραπεζικές συν τις ΛΑΜΔΑ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με δυο μετοχές, τις ΚΟΥΕΣ και ΠΛΑΘ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία δεν αξίζει τέτοιο τίτλο σήμερα, και αυτή η ΚΟΥΕΣ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +8,37% με ικανοποιητικούς όγκους 6,6 χιλ τεμαχίων, δεν μας εντυπωσιάζει καθώς πρόκειται για μετοχή με φερόμενες χειραγωγούμενες τιμές. Η δε ΠΛΑΘ σημειώνει ψευδο-άνοδο  +7% με γελοίους όγκους, 500 τεμαχίων μόνον.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ενώ σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση δίνει η ΑΤΤ.

Γραφήματα που εγείρουν το ενδιαφέρον μας για αγορές, αν και ο bearish ΓΔ δεν συμφωνεί,  διαθέτουν μόνον οι ΣΑΡ και ΧΑΚΟΡ, ενώ γραφήματα που χτυπούν συναγερμό για πωλήσεις σε περίπτωση μικρής μόνον πτώσης που θα διασπά έγκυρη στήριξη, έχουν οι, ΑΔΜΗΕ, ΣΕΝΕΡ και ΒΙΟ.

Νέα υψηλά / νέα χαμηλά : το ενδεικτικότατο τάσης αυτό κλάσμα σήμερα δείχνει καθοδική τάση καθόσον μόνον μια μετοχή, ο ΟΠΑΠ, σημειώνει νέα υψηλά τριμήνου και 7 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΑΤΤ, ΛΑΜΔΑ, ΟΛΠ και ΓΡΙΒ, σημειώνουν νέα χαμηλά τριμήνου.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.


 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text