Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατοχυρώνει και σήμερα την μάλλον ικανοποιητική, για την παρούσα φάση, ζώνη των 720-725 μονάδων

Ο ΓΔ κατοχυρώνει και σήμερα την μάλλον ικανοποιητική, για την παρούσα φάση, ζώνη των 720-725 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι άσχημη η σημερινή συνεδρίαση, Τρίτης, 29/11, καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,20% (στις 725 μονάδες στις 4.10 μμ) παγιώνει για έκτη μέρα την ζώνη των 720-725 μονάδων που βρίσκεται αρκετά ψηλότερα, κατά μέσον όρο +3,50%, πάνω από τον πυθμένα των 700 μονάδων.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται σε αυτά τα επίπεδα δηλαδή, 3-4 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από την στήριξη των 700 μονάδων, τόσο θα επιβεβαιώνεται η άποψη ότι «είδαμε τον «πάτο» στις 700 μονάδες και τώρα ακολουθεί η ανάκαμψη προς το φθινοπωρινό υψηλό των 765 μονάδων η και ακόμη προς το θερινό υψηλό των 860 μονάδων».

Όμως, δεν αρκεί η κατοχύρωση του επιπέδου των 720-725 μονάδων. Απαιτείται οπωσδήποτε η ανάκτηση του μισού της Νοεμβριάτικης βύθισης από τις 765 στις 700 μονάδες δηλαδή, απαιτείται η ανακατάληψη των 735 μονάδων.

Όσο δεν θα μπορεί ο ΓΔ να ανακαταλάβει τις 735 μονάδες, εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή και με πολλά μετρητά και λίγες μετοχές στο χαρτοφυλάκιό μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή, οι μετοχές με θετικό πρόσημο είναι ίσες στον αριθμό με τις μετοχές με αρνητικό πρόσημο ενώ, τρεις μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ, σημειώνουν μεγάλη άνοδο άνω του +3% και μια μετοχή, η ΜΠΕΛΑ, σημειώνει πτώση μεγαλύτερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Καμία δεν θεωρούμε σαν «μετοχή της ημέρας». Οι τραπεζικές πετυχαίνουν σήμερα μεγάλες ανόδους (ΔΤΡ +4,30%) αλλά με μετριότατους όγκους και σε bearish περιοχή όπου οι μεγάλες ημερήσιες άνοδοι έχουν μικρές πιθανότητες να δημιουργήσουν τάση. Η ΧΑΚΟΡ πριν δυο ώρες ήταν πράγματι η μετοχή της ημέρας καθώς σημείωνε νέα υψηλά έτους με μεγάλη ημερήσια άνοδο άνω του +5% και με μεγάλους όγκους που σημαίνει ότι διαθέτει πιθανόν διατηρήσιμη ανοδική τάση. Τώρα η ΧΑΚΟΡ έχει περιορίσει την άνοδο στο +2,17%.

Οι τραπεζικές μετοχές είναι οι οδηγοί της σημερινής συνεδρίασης αλλά όλες βρίσκονται σε άκρως bearish περιοχές (ο ΔΤΡ στο -40% από το θερινό υψηλό) οπότε, δεν είμαστε καθόλου ενθουσιασμένοι για αυτές.

Η ΤΕΝΕΡΓ πριν 2-3 ώρες έδινε σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση του αγκιστριού των 4.30 ευρώ αλλά τώρα υπαναχωρεί με μικρή άνοδο +0,27% στα 4,267 ευρώ. Συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη αγοραστική μας επιλογή.

Τέλος, η κατεξοχήν ηττημένη της μέχρι τούδε συνεδρίασης είναι η πάλαι κραταιά ΜΠΕΛΑ που σήμερα χάνει -4,40% με μέτριο όγκο 125 χιλ τεμαχίων προσεγγίζοντας το απελπιστικό επίπεδο των 13 ευρώ (τρέχουσα τιμή 13,23).


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.



 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text