Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω των εμπορικών εξελίξεων

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω των εμπορικών εξελίξεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω των εμπορικών εξελίξεων

Μεικτά πρόσημα παρουσιάζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες οι ευρωαγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εμπορικές εξελίξεις και τις συνέπειες τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,5% στις 366.89 μονάδες ενώ στους επιμέρους δείκτες στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,09%, στις 11.620 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει αύξηση τα κέρδη του κατά 0,11% στις 7.079 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,53% στις 5.152 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κερδίζει κατά 0,18% στις 19.453 μονάδες ενώ στην Ισπανία ο Ibex 35 επίσης σημειώνει άνοδο πτωτικά κατά 0,05% στις 8.903 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο τοπίο που διαμορφώνεται στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις.

Πίσω στην Ευρώπη, το τελευταίο σημάδι αβεβαιότητας, που επιβαρύνει την κατάσταση είναι η παραίτηση της Andrea Nahles από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και από την πολιτική, έχοντας δεχθεί έντονη κριτική για το ιστορικό χαμηλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Πρόκειται για εξέλιξη που θέτει υπό αμφισβήτηση την επιβίωση της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού, και δημιουργεί νέο συναίσθημα αστάθειας για την επενδυτική ψυχολογία, η οποία έχει ήδη επιβαρυνθεί από τη συνεχή διαμάχη για το Brexit και τις ζοφερές προβλέψεις για τον προϋπολογισμό και τις σχέσεις της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και η επίσκεψη Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ξεκινάει σήμερα. Ενόψει της άφιξής του, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επικεφαλής των Εργατικών, άσκησε κριτική στον Αμερικανό Πρόεδρο για την «απαράδεκτη εμπλοκή» του στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας, καθώς προηγήθηκαν τα σχόλια του Τραμπ υπέρ του Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή: www.liberal.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text