Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Πρώτη η Ελλάδα σε ενεργοποίηση επενδύσεων από το σχέδιο Γιούνκερ

Πρώτη η Ελλάδα σε ενεργοποίηση επενδύσεων από το σχέδιο Γιούνκερ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το σχέδιο Γιούνκερ φτάνει τα 433 δισ. ευρώ σε κινητοποίηση επενδύσεων σε ολόκληρη την ΕΕ με τη χώρα μας να κατατάσσεται πρώτη σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της με 12,1 δις ευρώ σε επενδύσεις

Πρώτη στην κατάταξη ενεργοποίησης επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ, είναι η Ελλάδα, αναφορικά με το σχέδιο Γιούνκερ, ενώ η συνολική κινητοποίηση του προγράμματος αναμένεται να ανέλθει συνολικά  433,2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα  μετά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) του σχεδίου Γιούνκερ αναμένεται πλέον να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 433,2 δισ. ευρώ.

Από τον Σεπτέμβριο 2019, οι συμφωνίες που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ ανέρχονται σε χρηματοδότηση ύψους 79,7 δισ. ευρώ και αφορούν και τα 28 κράτη μέλη. Περίπου 972 000 νεοσύστατες, καθώς και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

Επί του παρόντος, οι πέντε πρώτες χώρες, οι οποίες κατατάσσονται κατά σειρά ενεργοποίησης επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ, είναι η Ελλάδα, η Εσθονία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Λετονία.

Η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 57,8 δισ. ευρώ για έργα υποδομών και καινοτομίας, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 262,6 δισ. ευρώ, ενώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), που αποτελεί μέρος του Ομίλου ΕΤΕπ, έχει εγκρίνει συμφωνίες ύψους 21,9 δισ. ευρώ με ενδιάμεσες τράπεζες και κεφάλαια για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ, οι οποίες αναμένεται να αποφέρουν πρόσθετες επενδύσεις ύψους 170,6 δισ. ευρώ.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text