Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Alpha Bank: Δημόσια προσφορά για επαναγορά ομολόγων ύψους 1,1 δισ. ευρώ

Alpha Bank: Δημόσια προσφορά για επαναγορά ομολόγων ύψους 1,1 δισ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Alpha Bank: Δημόσια προσφορά για επαναγορά ομολόγων ύψους 1,1 δισ. ευρώ

Στην υποβολή δημόσιας προσφοράς για τους κατόχους junior και senior bonds που έχει εκδώσει στο παρελθόν προχώρησε η Alpha Bank, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των stress tests και της νέας ανακεφαλαιοποίησής της.

Πρόκειται για το δεύτερο συστημικό όμιλο μετά την Τράπεζα Πειραιώς που προχωρά στην υποβολή σχετικής πρότασης με στόχο τη μείωση των κεφαλαιακών αναγκών που θα κληθούν να καλύψουν οι ιδιώτες.

Η ονομαστική αξία των ομολόγων αυτών ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ περίπου. Εάν το σύνολο αυτών των τίτλων μετατραπεί σε μετοχές, θα μειωθεί ισόποσα το κεφαλαιακό έλλειμμα που θα πρέπει να αναπληρωθεί από την αγορά.

Η λογική της προσφοράς της Alpha Bank είναι η ίδια με αυτήν που υπέβαλε πριν λίγες ημέρες η Τράπεζα Πειραιώς. Οι κάτοχοι των τίτλων καλούνται, στο πλαίσιο της ανταλλαγής που προτείνεται, να επιλέξουν μεταξύ μετρητών ή μετοχών.

Στην περίπτωση των μετρητών, το τίμημα είναι χαμηλότερο της εμπορικής αξίας των τίτλων στη δευτερογενή αγορά, ενώ εάν επιλεγεί η ανταλλαγή με μετοχές οι επενδυτές θα κερδίσουν ένα σημαντικό premium.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται ένα σημαντικό κίνητρο συμμετοχής των πιστωτών στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου, υπό τη δαμόκλειο σπάθη και του υποχρεωτικού «κουρέματος» των συγκεκριμένων τίτλων, κατ΄ εφαρμογή του νέου νόμου πλαίσιου για την ανακεφαλαιοποίηση, που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που δημοσιοποίησε η Alpha Bank, οι κάτοχοι των τίτλων θα λάβουν μέρος σε συνελεύσεις, οι οποίες θα αποφασίσουν για τον τρόπο συμμετοχής τους στη δημόσια προσφορά.

Κατά τα πρότυπα του PSI, εάν αποφασιστεί η ανταλλαγή με μετρητά ή με μετοχές κατά ένα πλειοψηφικό ποσοστό, τότε η συμμετοχή θα καταστεί υποχρεωτική για το σύνολο των πιστωτών.

Για τους τίτλους Α΄ Τάξης και τους τίτλους μειωμένης εξασφάλισης, οι συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19/11, ενώ για τους τίτλους μειωμένης κατάταξης και τους υβριδικούς τίτλους στις 23/11 και 27/11 αντίστοιχα. 


Πηγή: imerisia.gr

18

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text