Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Forbes: Τι πιστεύουν δισεκατομμυριούχοι επενδυτές για τo Bitcoin - έσπασε και τα 17.000 δολάρια

Forbes: Τι πιστεύουν δισεκατομμυριούχοι επενδυτές για τo Bitcoin - έσπασε και τα 17.000 δολάρια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Forbes: Τι πιστεύουν δισεκατομμυριούχοι επενδυτές για τo Bitcoin - έσπασε και τα 17.000 δολάρια

Του Bryan Rich 

Με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, η μεγαλύτερη είδηση ​​της ημέρας είναι το Bitcoin.

Οι άνθρωποι αγαπούν να παρακολουθούν την δημιουργία μιας φούσκας. Και μετά μπαίνει το συναίσθημα του φόβου για απώλειες. Σημείο στο οποίο φαίνεται να βρισκόμαστε.

Το Bitcoin που κατακτά με ιλιγγιώδη ταχύτητα διαδοχικά ρεκόρ, βρέθηκε σήμερα να σπάει το επίπεδο των 17.000 δολαρίων. Μάλιστα, σε μία "αγορά" διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 18.000 δολάρια.

Όπως έχουμε ξαναπεί, δεν υπάρχει τρόπος να εκτιμήσουμε το bitcoin. Δεν υπάρχει εγγενής αξία. Σε αυτό το σημείο, αγοράστηκε από τους ανθρώπους μόνο με την προσδοκία ότι κάποιος άλλος θα πληρώσει περισσότερο για αυτή την μονάδα Bitcoin κάποια στιγμή στο μέλλον. Έτσι δημιουργείται μια κερδοσκοπία στην βάση της ανθρώπινης ψυχολογίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι λένε για το φαινόμενο Bitcoin ορισμένοι από τους πιο "ψαγμένους" και επιτυχημένους επενδυτές της εποχής μας:

Ο δισεκατομμυριούχος Carl Icahn, ο θρυλικός ακτιβιστής επενδυτής που εμφανίζει το μεγαλύτερο και καλύτερο track record (ναι, καλύτερο και από αυτό του Warren Buffett): "Δεν το καταλαβαίνω ... Αν διαβάσετε βιβλία για τις φούσκες... πρόκειται για ακριβώς αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή."

Ο δισεκατομμυριούχος Warren Buffett, ο καλύτερος επενδυτής όλων των εποχών: "Μείνετε μακριά από αυτό, είναι μια οφθαλμαπάτη ... η ιδέα ότι έχει κάποια τεράστια εγγενή αξία είναι ένα αστείο. Είναι ένας τρόπος μεταβίβασης χρημάτων".

Ο δισεκατομμυριούχος Jamie Dimon, επικεφαλής ενός εκ των μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στον κόσμο: "Δεν είναι κάτι πραγματικό. Είναι απάτη. "

Ο δισεκατομμυριούχος Ray Dalio, ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα hedge funds του κόσμου: "Το Bitcoin είναι μια φούσκα ... Είναι κερδοσκοπικοί, νομίζουν ότι μπορούν να το πουλήσουν σε υψηλότερη τιμή... και ως εκ τούτου πρόκειται για μια φούσκα".

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Leon Cooperman: "Δεν έχω επενδύσει στο bitcoin. Υπάρχει ευφορία στο κρυπτονόμισμα."

Ο δισεκατομμυριούχος Marc Lasry, επενδυτής σε distressed ομόλογα και ειδικές καταστάσεις: "Έπρεπε να είχα αγοράσει το bitcoin όταν ήταν στα 300 δολάρια. Δεν το καταλαβαίνω. Μπορεί να έχει νόημα να προσπαθήσω να συμμετάσχω σε αυτό, αλλά δεν μπορώ να σας δώσω καμία ανάλυση για ποιο λόγο έχει νόημα ή όχι, νομίζω ότι είναι πραγματικό, καθώς γίνεται mainstream.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής hedge fund Ken Griffin: "Δεν είναι το μέλλον του νομίσματος, αλλά δεν θα το αποκαλούσα ούτε απάτη." Το Bitcoin έχει πολλά από τα στοιχεία της μανίας στην φούσκα της… τουλίπας.

Οι παρακάτω είναι Wall Streeters. Αλλά όλη αυτή η ιστορία με το Bitcoin ξεκίνησε ως ένα ανατρεπτικό τεχνολογικό εγχείρημα. Τι σκέφτονται λοιπόν οι επενδυτές του κλάδου της τεχνολογίας…

Ο δισεκατομμυριούχος Jerry Yang, ιδρυτής του Yahoo: "Προσωπικά πιστεύω ότι το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην κοινωνία μας, αλλά προς το παρόν φαίνεται να οδηγείται από τη διαφημιστική εκστρατεία της επένδυσης και τις αποδόσεις και όχι από τις συναλλαγές. "

Mark Cuban: Ήταν ο πρώτος που χαρακτήρισε το Bitcoin "φούσκα". Τώρα όμως επενδύει σε ένα hedge fund κρυπτονομισμάτων που το αποκαλεί "Hail Mary".

Το άρθρο είναι από συνεργάτη του Forbes και οι απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές


Πήγη: capital.gr

25




Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text