Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Αυξήθηκε κατά 7% η διαφημιστική δαπάνη το πρώτο τρίμηνο του 2018

Αυξήθηκε κατά 7% η διαφημιστική δαπάνη το πρώτο τρίμηνο του 2018

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αυξήθηκε κατά 7% η διαφημιστική δαπάνη το πρώτο τρίμηνο του 2018

Του Βαγγέλη Μανδραβέλη

Mε ρυθμό 7% αυξήθηκε η διαφημιστική δαπάνη το α΄ τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαφημιζόμενων Ελλάδος (ΣΔΕ) Γρηγόρη Αντωνιάδη, η αγορά παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά ανάπτυξη, μετά την άνοδο που παρουσίασε πέρυσι και η οποία κυμάνθηκε μεταξύ 3% και 4%.

Προπομπός

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΔΕ, η πορεία της διαφημιστικής αγοράς αποτελεί τον προπομπό της οικονομίας. «Το σίγουρο είναι ότι η ανάπτυξη έρχεται... μένει να δούμε τι είδους ανάπτυξη θα είναι αυτή», είπε χαρακτηριστικά, και κυρίως για τη διάρκεια και την έντασή της. Ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ακόμη ότι στα χρόνια της ύφεσης η αγορά υποχώρησε κατά 55% έως 60%.

Τα στελέχη του ΣΔΕ εκτίμησαν την αγορά πέρυσι σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% αφορά την τηλεοπτική διαφήμιση ενώ το υπόλοιπο 50% μοιράζεται στην έντυπη διαφήμιση και στο Διαδίκτυο. Η διαδικτυακή διαφήμιση κερδίζει συνεχώς έδαφος, ανέφεραν τα στελέχη του ΣΔΕ, ενώ στα προαναφερόμενα μεγέθη δεν περιλαμβάνεται η διαφήμιση που πληρώνεται στο εξωτερικό και στους διαδικτυακούς κολοσσούς Google, Facebook κ.λπ. Το προεδρείο του ΣΔΕ δεν θέλησε να κάνει εκτιμήσεις για το μέγεθος της διαφήμισης στο επίπεδο αυτό, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα ανασφαλές να κάνεις κάποιος εκτιμήσεις. Οι μόνοι που γνωρίζουν είναι οι ίδιοι οι διαδικτυακοί κολοσσοί. Στόχος του ΣΔΕ το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία της πλατφόρμας καταγραφής της διαφήμισης σύμφωνα και με τις τελευταίες ρυθμίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Τεχνολογιών Επικοινωνιών (ν. 4532/2018). Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι πολύ πιθανό οι τρεις φορείς που ανέλαβαν τη δημιουργία της πλατφόρμας, ΣΔΕ, Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Eλλάδος (ΕΔΕΕ) και Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), να δημιουργήσουν κοινή εταιρεία που θα αναθέσει το έργο σε μια τρίτη, εξειδικευμένη, εταιρεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, είναι εφικτό μέχρι και την 1/1/2019 να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα.

Τα στελέχη του ΣΔΕ σημείωσαν ακόμη ότι πουθενά στον κόσμο δεν υφίσταται αντίστοιχο σύστημα και ότι μόνον η Ρουμανία επιχείρησε να επιβάλει αντίστοιχο σύστημα, το οποίο τελικά καταργήθηκε.

Πηγή: kathimerini.gr

26

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text