Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Η Ελλάδα «πάει» στη Νέα Υόρκη

Η Ελλάδα «πάει» στη Νέα Υόρκη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Ελλάδα «πάει» στη Νέα Υόρκη

Αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων θα βρεθούν στο επενδυτικό συνέδριο που προσελκύει την ελίτ της Wall Street
Μαντικίδης Τάσος
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες, επενδυτές και τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, αλλά και κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων θα συμμετάσχουν στο επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα που διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και την υποστήριξη διεθνών τραπεζών στις 10 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης και το οποίο παραδοσιακά προσελκύει την ελίτ της Wall Street.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει μήνυμα, ενώ από πλευράς κυβέρνησης θα συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (κεντρικός ομιλητής), ο αναπληρωτής υπουργός ΟικονομικώνΓιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής διευθυντής Υποστήριξης Επενδύσεων του Enterprise Greece Ηλίας Ηλιάδης.
Σε ειδικό πάνελ θα αναλυθεί το θέμα της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση ομολόγων τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, ενώ θα συμμετάσχουν ο γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Δ. Τσάκωνας, ο Κ. Βασιλείου (Eurobank), ο Β. Κότσιρας (Εθνική), οι G. Baratta (BNP), M. Jones (Nomura) και P. Brown (Citi). Για ιστορίες επιτυχίας ελληνικών πολυεθνικών θα μιλήσουν οι P. Mierkowski της BNP, Α. Κεραστάρης της Intralot και Τ. Κανελλόπουλος του Τιτάνα. Ο τομέας του τουρισμού θα αναλυθεί και από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Τζιάλλα, αλλά και τους Ν. Χατζή της Marriott, Κ. Δέδη της Mirum Hellas καιΠ. Γκίνονο της Shaner.
Για το real estate θα μιλήσουν οι Δ. Ανδριόπουλος της Dimand, Ο. Αθανασίουτης Lamda, Γ. Χρυσικός της Grivalia και Αρ. Καρυτινός της Pangea. Για τον ρόλο της Ελλάδας ως πύλης ενέργειας θα μιλήσουν οι A. Jossien της BNP, Μ. Ρήγας της Energean, Γ. Αλεξόπουλος των ΕΛΠΕ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης της ΔΕΗ και Amos Hochstein της Tellurian. Το επενδυτικό τοπίο θα αναλύσουν οι T. Talseth (Amerra Capital), D. Schamis (Atlas), Ν. Σταθόπουλος (BC Partners), S. Dziurman (EBRD), Σ. Σπυρόπουλος (Oaktree), Α. Διαμαντάκης (Citi),Τ. Σολωμός (Elikonos Capital), Απ.Ταμβακάκης (EOS Capital Partners). Για το τραπεζικό σύστημα θα αναφερθούν, με συντονιστή τον Πάνο Παπάζογλου της EY, οι Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Francesco Drudi (ΕΚΤ), Νίκος Καραμούζης (Ενωση Ελληνικών Τραπεζών / Eurobank), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική) και Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς).
Τις ευκαιρίες στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των αναδιαρθρώσεων των χαρτοφυλακίων θα αναλύσουν οι Θεόδωρος Αθανασόπουλος (Alpha Bank), Σπύρος Παντελιάς (ΤτΕ), Martin Czurda (ΤΧΣ), Γιώργος Γεωργακόπουλος (Πειραιώς), Bob Liao (Citi). Τέλος σε ειδικό πάνελ θα αναλυθούν οι προοπτικές της ναυτιλίας.
Συναντήσεις με διεθνή funds
Μεταξύ των εταιρειών που θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη και θα έχουν one-to-one συναντήσεις με διεθνή funds και ξένους επενδυτές είναι οι Alpha Bank, Energean Oil & Gas, Eurobank, Grivalia, Intralot, Lamda Development, Μυτιληναίος Συμμετοχών, ΕΛΠΕ, Εθνική Τράπεζα, NBG Pangaea REIC, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τράπεζα Πειραιώς, Τιτάν, Βιοχάλκο κ.ά.
Πηγή:www.tovima.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text