Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Intralot: Νέο business plan και συμβόλαια καθ' οδόν

Intralot: Νέο business plan και συμβόλαια καθ' οδόν

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intralot: Νέο business plan και συμβόλαια καθ' οδόν

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Τα πρώτα δείγματα των πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν με επίκεντρο το τρίπτυχο "οργανική ανάπτυξη - περιορισμός του κόστους - λειτουργική αναδιάρθρωση" αναμένουν στην Intralot. Μετά το διοικητικό μετασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε οι επικεφαλής της Intralot έχουν εστιάσει στη βελτίωση της παραγωγής ταμειακών ροών μέσα από ένα συνδυασμό νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ευκαιριών οργανικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση του κόστους.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου επηρεάστηκαν από τις επιπτώσεις της μερικής απώλειας ορισμένων συμβολαίων την προηγούμενη χρονιά, όπως όμως ανέφερε η διοίκηση σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, η επιτυχής έναρξη του έργου του Illinois τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ήδη ξεκινήσει να αντισταθμίζει προοδευτικά τις επιπτώσεις αυτές.

Η επέκταση της σύμβασης με την κρατική λοταρία αθλητικού στοιχηματισμού του Μαρόκου, τη La Marocaine des Jeux et des Sports (MDJS) που εξασφάλισε η θυγατρική του Ομίλου Intralot, Intralot Maroc, καθώς και η νέα σύμβαση στον Καναδά με την British Columbia Lottery Corporation για 5 + 6 έτη, ήρθαν να προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, με τη διοίκηση να κάνει λόγο για νέα έργα που εξετάζει. Τα σημαντικότερα αφορούν στις ΗΠΑ και την αγορά αθλητικού στοιχηματισμού, στην Ουάσιγκτον (η σύμβαση βρίσκεται σε διαδικασία ακρόασης από το πολιτειακό συμβούλιο) και τη Μοντάνα, ενώ κινητικότητα υπάρχει και στην Ατλάντα. Η διοίκηση μεταφέροντας μήνυμα του Προέδρου του Ομίλου, Σωκράτη Κόκκαλη, ανέφερε πως οι εξελίξεις στο νομοθετικό πλαίσιο για το αθλητικό στοίχημα στις ΗΠΑ σε DC και Μοντάνα, δημιουργούν άμεσες προοπτικές για νέα παραγωγή εσόδων στην υποσχόμενη αμερικανική αγορά αθλητικού στοιχήματος.

Επίσης, η εταιρεία παρακολουθεί τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της κρατικής λοταρίας στην Τουρκία, Milli Piyango. "Εντός διμήνου, θα έχουνε καλύτερη εικόνα για τα νέα συμβόλαια που διεκδικούμε", ανέφεραν οι κ.κ. Νικολακόπουλος και Σφάτος, αναπληρωτές CEO της εταιρείας.

Στην Τουρκία, εκτός από τη Milli Piyango, η Intralot βρίσκεται ξανά σε συζητήσεις με τον κρατικό οργανισμό SporToto για την άδεια στο διαδικτυακό αθλητικό στοιχηματισμό (Bilyoner). Η Intralot κατέχει το 50,01% της Bilyoner, ενός από τους προμηθευτές διαδικτυακού στοιχήματος της Τουρκίας που κατέχει μερίδιο αγοράς περίπου 40% του διαδικτυακού στοιχήματος.  Οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός Αυγούστου, το πιθανότερο. Παράλληλα, η διοίκηση ανέφερε πως εξετάζει, ως γνωστόν, την παραχώρηση συμμετοχών της, ωστόσο δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για το ποιες μπορεί να είναι αυτές.

Το ζήτημα της κεφαλαιακής δομής απασχόλησε σημαντικό μέρος της τηλεδιάσκεψης, με τη διοίκηση να αναφέρει πως η Intralot διαθέτει επαρκή ρευστότητα και δεν πρόκειται να προσφύγει σε νέο δανεισμό. Η ρευστότητα ήδη έχει ενισχυθεί κατά 25 εκατ. ευρώ από μερίσματα και πωλήσεις (από Inteltek, Gamenet, Totolotek, κ.α.) και πλέον ανέρχεται στα επίπεδα των 80 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου 2019, η Intralot ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης της θυγατρικής του εταιρείας αθλητικού στοιχήματος TOTOLOTEK SA, στην Merkur Sportwetten GmbH, θυγατρική του Ομίλου Gauselmann. Όπως αναφέρθηκε, σε επίπεδο περιορισμού του κόστους, έχουμε ήδη λάβει μέτρα μείωσης των λειτουργικών και κεφαλαιουχικών δαπανών που θα οδηγήσουν σε εξοικονομήσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ, σε επαναλαμβανόμενη, ετησιοποιημένη βάση.

Η διοίκηση ανέφερε πως το Capex του 2019 θα ανέλθει στα επίπεδα των 55-60 εκατ. ευρώ και πως για το σύνολο της χρονιάς δεν υπάρχουν σημαντικές δαπάνες και κόστη που να απαιτούν κεφαλαιακές δαπάνες. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πως σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθεί το αναμορφωμένο business plan του Ομίλου που ήδη εκπονείται. Για το σύνολο του έτους, εκτιμήθηκε πως το EBITDA θα κινηθεί στα επίπεδα των 85-90 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text