Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κέρδισε την Ουάσιγκτον η Intralot

Κέρδισε την Ουάσιγκτον η Intralot

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κέρδισε την Ουάσιγκτον η Intralot

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Το οριστικό "OK" για την ανανέωση της σύμβασης της Intralot με τη λοταρία της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένης και της δραστηριότητας στο sports betting, έδωσε το DC Council, ο νομοθετικός βραχίονας της τοπικής κυβέρνησης.

Χθες, Τρίτη, τα μέλη του DC Council, ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ της ανανέωσης για 5+5 χρόνια της σύμβασης, χωρίς διαγωνισμό, με την Intralot USA, θυγατρική του Ομίλου στις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει και την επέκταση στο mobile αθλητικό στοιχηματισμό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο, η αξία της νέας σύμβασης ξεπερνά τα 210 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο το Συμβούλιο του District of Columbia είχε εγκρίνει την παραχώρηση στη λοταρία της Washington DC αποκλειστικών δικαιωμάτων στον αθλητικό στοιχηματισμό. Έτσι, η Washington DC γίνεται μια ακόμη πολιτεία στις ΗΠΑ που προχωρά στο μοντέλο για την εισαγωγή του αθλητικού στοιχήματος μέσω των κρατικών (πολιτειακών) λοταριών.

Η χθεσινή έγκριση κατά πλειοψηφία της συμφωνίας από το DC Council ανοίγει το δρόμο στην Intralot για να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες και την παρουσία της στην αμερικανική αγορά αθλητικού στοιχηματισμού, η οποία διευρύνεται με ταχύτητα μετά την άρση των απαγορεύσεων που ίσχυαν επί μακρόν.

Η διοίκηση της Intralot μόλις πρόσφατα, στην ετήσια  ΓΣ των μετόχων, χαρακτήρισε "τεράστια ευκαιρία τις ΗΠΑ", εκτιμώντας πως στη φετινή οικονομική χρήση πάνω από το 30% του EBITDA του Ομίλου αναμένεται να προέλθει από την αμερικανική θυγατρική.

Ήδη στις ΗΠΑ ο Όμιλος έχει εξασφαλίσει τρεις ανανεώσεις (Νιού Χαμσάιρ, Γουαιόμινγκ, Νέο Μεξικό), έχει εκκινήσει το συμβόλαιο στο Ιλινόις (παραγωγική λειτουργία για λογαριασμό της Camelot) και στο Οχάιο (με νέα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα να παίζουν οι παίκτες με κάρτες). Στο σκέλος του αθλητικού στοιχηματισμού στις ΗΠΑ, εκτός από την Ουάσιγκτον, η Intralot έχει υπογράψει στο Νέο Μεξικό, στη Μοντάνα και τελεί εν αναμονή για τις εξελίξεις στις πολιτείες του Οχάιο και Άρκανσο.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text