Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Alpha Bank: Παρασκευή οι μη δεσμευτικές για NPEs 1,8 δισ.

Alpha Bank: Παρασκευή οι μη δεσμευτικές για NPEs 1,8 δισ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Alpha Bank: Παρασκευή οι μη δεσμευτικές για NPEs 1,8 δισ.

Ενδιαφερόμενοι όλα τα μεγάλα private equity funds. Τα χαρακτηριστικά του προς πώληση χαρτοφυλακίου και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού. Ετοιμασίες για την τιτλοποίηση «κόκκινων» στεγαστικών.

Στις 2 Αυγούστου προβλέπεται να κατατεθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για το προς πώληση από την Alpha Bank χαρτοφυλάκιο με ενυπόθηκα «κόκκινα» εταιρικά δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ.

Στην αφετηρία διεκδίκησης του χαρτοφυλακίου αναμένεται να βρεθούν όλα τα μεγάλα ονόματα που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά όπως οι Elliott, Bain, Fortress, Lone Star, Cerberus, Apollo.

Tο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια μeικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία ανήκουν σε περίπου 1.100 -μικρομεσαίες- επιχειρήσεις. Τα δάνεια διαθέτουν εξασφαλίσεις επί περίπου 4.000 ακινήτων, εμπορικής αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Οι δεσμευτικές προβλέπεται να κατατεθούν το φθινόπωρο. Στόχος της τράπεζας είναι να υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας στο τέταρτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Το εγχείρημα αποτελεί τον πρώτο από τους τρεις διαγωνισμούς, που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στη χρονιά η τράπεζα, προκειμένου να μειώσει τα NPEs, φέτος, κατά τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, μέσω μη οργανικών δράσεων.

Πέραν του project Neptune, ετοιμάζεται τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων (project Orion) μεικτής λογιστικής αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα «τρέξουν» ως σύμβουλοι πώλησης οι Axia Ventures και Alantra.

Τέλος, έτοιμος να ξεκινήσει είναι και ο διαγωνισμός για την πώληση δανείων χωρίς εξασφαλίσεις συνολικής απαίτησης 1,8 δισ. ευρώ και εντός ισολογισμού απαίτησης περίπου 800 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η σύμβαση αγοραπωλησίας να έχει υπογραφεί πριν το τέλος του έτους.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text