Αρχική | Οικονομία | Πρώτη ενεργειακή διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ + ΗΠΑ στις 7 Αυγούστου στην Αθήνα - Αναμένονται εξελίξεις για τον EastMed

Πρώτη ενεργειακή διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ + ΗΠΑ στις 7 Αυγούστου στην Αθήνα - Αναμένονται εξελίξεις για τον EastMed

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πρώτη ενεργειακή διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ + ΗΠΑ στις 7 Αυγούστου στην Αθήνα - Αναμένονται εξελίξεις για τον EastMed

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φιλοξενεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, στο ξενοδοχείο Hilton, την 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας, στην οποία συμμετέχει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ με το υπουργείο να επισημαίνει ότι είναι σημαντικό ότι η διάσκεψη αυτή γίνεται στην Αθήνα.

Στόχος της Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι: πρώτον, να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη που συμμετέχουν στη διάσκεψη και, δεύτερον, να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους. Η ομάδα αυτή θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας, και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο.

Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να υπάρξουν επίσης διεργασίες προκειμένου να δοθεί ουσιαστική ώθηση στη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό αερίου East Med.

Η Υπουργική Διάσκεψη θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και στις 2.00 μ.μ., θα διαβαστούν τα συμπεράσματα και θα γίνουν δηλώσεις από τους υπουργούς στην αίθουσα Galaxy.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεια, Κωστής Χατζηδάκης θα υποδεχθεί :

τον κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου,

τον κ. Γιουβάλ Στάινιτζ, υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ και

τον κ. Φράνσις Φάνον, υφυπουργό Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ.

Πηγή: www.energypress.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text