Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Τουλάχιστον πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για Neptune

Τουλάχιστον πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για Neptune

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τουλάχιστον πέντε μη δεσμευτικές προσφορές για Neptune

Τουλάχιστον πέντε μη δεσμευτικές προσφορές έχουν κατατεθεί για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» εταιρικών δανείων με εξασφαλίσεις επί ακινήτων της Alpha Bank (project Neptune), η τεχνική επεξεργασία των οποίων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, έδωσαν το παρών στη διαδικασία.

Bain, Apollo, Lone Star και Fortress συμπεριλαμβάνονται μεταξύ όσων κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές, όπως και η B2Kapital, η οποία συνήθως διεκδικεί ανεξασφάλιστα χαρτοφυλάκια δανείων. Πληροφορίες, που δεν έχουν διασταυρωθεί, αναφέρουν ότι μη δεσμευτική προσφορά κατέθεσε και η Ellington.

Η Αlpha Βank, σε συνεργασία με την PriceWaterCoopers (PwC), η οποία λειτουργεί ως σύμβουλος πώλησης, αναμένεται να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες την μεθεπόμενη εβδομάδα ( σ.σ. μετά τις 19 Αυγούστου) για το ποιοι περνούν στη δεύτερη φάση.

Tο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία ανήκουν σε περίπου 1100 – μικρομεσαίες- επιχειρήσεις.  Τα δάνεια διαθέτουν εξασφαλίσεις επί περίπου 4000 ακινήτων, εμπορικής αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Το 70% των εξασφαλίσεων αποτελεί πρώτη προσημείωση, ενώ περίπου το 45% της αξίας των εξασφαλίσεων προέρχεται από τους 100 μεγαλύτερους δανειολήπτες του χαρτοφυλακίου. Το 30% των ενυπόθηκων ακινήτων είναι εμπορικά, περίπου το 20% βιομηχανικά, ενώ υπάρχουν ξενοδοχεία, οικόπεδα, αποθήκες κ.α. Σε όρους γεωγραφικής διασποράς το 30% των ενυπόθηκων ακινήτων βρίσκεται στην Αθήνα.

Οι δεσμευτικές προβλέπεται να κατατεθούν το Φθινόπωρο. Στόχος της τράπεζας είναι να υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας στο τέταρτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text