Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΔΕΗ: Στόχος η έκδοση ομολόγου τον Ιανουάριο

ΔΕΗ: Στόχος η έκδοση ομολόγου τον Ιανουάριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΕΗ: Στόχος η έκδοση ομολόγου τον Ιανουάριο

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Ένα νέο χρονικό ορόσημο θέτει η διοίκηση της ΔΕΗ, ως προς τις κινήσεις που έχει δρομολογήσει για τη διάσωση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το στόχο έκδοσης νέου εταιρικού ομολόγου, το οποίο θα διασφαλίσει στην επιχείρηση τη δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό με χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με τα υφιστάμενα δάνεια της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα ο στόχος της διοίκησης είναι η έκδοση του ομολόγου να γίνει τον Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα οι συνθήκες στις αγορές κεφαλαίου είναι ιδανικές.

Ωστόσο για να εξασφαλίσει η ΔΕΗ το καλύτερο δυνατό κόστος θα πρέπει προηγουμένως να έχει παρουσιάσει απτά αποτελέσματα ως προς το σχέδιο διάσωσης, τόσο σε σχέση με το ταμειακό πρόβλημα όσο και σε σχέση με τα διαρθρωτικά προβλήματα της επιχείρησης.

Επομένως με βάση τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, τα χρονικά ορόσημα της ΔΕΗ αφορούν  καταρχάς στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εξαμήνου και της έκθεσης του ορκωτού χωρίς τις ενστάσεις που είχαν εκφραστεί για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ενέσεις κεφαλαίου για τις οποίες απαιτείται παρέμβαση του κράτους, κυρίως με την επιστροφή των ΥΚΩ παλαιότερων ετών, αλλά και με την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

Το Νοέμβριο αναμένεται να προχωρήσει η τιτλοποίηση των οφειλών πελατών της ΔΕΗ, μέτρο που επίσης θα φέρει ρευστότητα στην επιχείρηση, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η επικαιροποίηση του business plan της επιχείρησης.

Τέλος, εφόσον έχουν προχωρήσει οι παραπάνω κινήσεις, με τη ΔΕΗ να καταφέρνει να ξεπεράσει όχι μόνο τον κάβο της ρευστότητας αλλά και να έχει εμφανίσει ένα πειστικό πλάνο για την συνολική επανατοποθέτησή της στην αγορά, θα μπορεί η επιχείρηση να απευθυνθεί με καλύτερους όρους στις αγορές κεφαλαίου για να μειώσει το κόστος δανεισμού που σήμερα έχει.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text