Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Alpha Bank: Έκλεισε τη short θέση η Oceanwood

Alpha Bank: Έκλεισε τη short θέση η Oceanwood

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Alpha Bank: Έκλεισε τη short θέση η Oceanwood

Το fund μηδένισε τις θέσεις ανοικτής πώλησης που διατηρούσε στον τίτλο της τράπεζας εδώ και περίπου ένα χρόνο. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Κ. Οι εξελίξεις που έρχονται και πιθανώς δικαιολογούν την απόφαση.

Σε αγορές μετοχών Alpha Bank προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η Oceanwood, κλείνοντας τις ανοικτές θέσεις πώλησης που διατηρούσε στον τίτλο, ένα περίπου χρόνο αφότου «σόρταρε» για πρώτη φορά την τράπεζα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ιστοσελίδας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το fund μηδένισε τις ανοικτές θέσεις πώλησης επί του τίτλου της Αlpha Bank, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά χθες το απόγευμα στο περιθώριο του Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Κεφαλαιαγοράς, ανοιχτές θέσεις short στη μετοχή της τράπεζας διατηρούν οι Blackrock και Lansdowne.

Ο μηδενισμός της short θέσης της Oceanwood είναι μια σημαντική εξέλιξη, η οποία έρχεται μερικές ημέρες πριν την ανακοίνωση από τη διοίκηση της τράπεζας του σχεδίου μετασχηματισμού της, βασικοί άξονες του οποίου θα αποτελούν η ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (Non Performing Exposures - NPEs) και η περαιτέρω μείωση του κόστους.

Ήδη η επιτυχία της εθελουσίας (σ.σ. ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να φθάσει τα 1.000 άτομα) λύνει τα χέρια της διοίκησης για πιο φιλόδοξους στόχους, ως προς τη μείωση στα λειτουργικά κόστη.

Ταυτόχρονα, η τράπεζα ετοιμάζεται για mega-τιτλοποίηση NPEs, παρέχοντας στον επενδυτή που θα προτιμηθεί για την αγορά των τίτλων ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης τη δυνατότητα πολυετούς διαχείρισης μέρους ή του συνόλου των NPEs της τράπεζας στην Ελλάδα.

Πηγή: www,euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text