Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Unibios: Η επόμενη μέρα μετά την ΑΜΚ ύψους 3,7 εκατ. ευρώ

Unibios: Η επόμενη μέρα μετά την ΑΜΚ ύψους 3,7 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Unibios: Η επόμενη μέρα μετά την ΑΜΚ ύψους 3,7 εκατ. ευρώ

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Σε σειρά κινήσεων με στόχο την ενίσχυση της δραστηριότητάς της και τη βελτίωση των μεγεθών της προχωράει η Unibios, μετά την υπερκάλυψη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, από μεγάλο αριθμό επενδυτών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Η εισηγμένη θα κατευθύνει το κεφάλαιο κίνησης στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός της, επιδιώκοντας, ταυτόχρονα, την αύξηση του περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας Ebitda. Ταυτόχρονα, ο όμιλος Unibios, μετά την άντληση νέων κεφαλαίων, σχεδιάζει να εντείνει τη δραστηριότητά του στην παραγωγή και πώληση νερού, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Watera International, ενώ υπό αξιολόγηση βρίσκεται η ανάπτυξη καινούργιων δραστηριοτήτων.

Με τις νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Unibios να διαπραγματεύονται από τις 18 Σεπτεμβρίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε, για πρώτη φορά, φέτος, τα 700.000 τεμάχια, μέγεθος που αντιστοιχεί σε ημερήσια εμπορευσιμότητα περίπου 4,5%. Όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές στο Capital.gr, η υπεραπόδοση της μετοχής έδωσε την ευκαιρία σε επενδυτές που συμμετείχαν στην Αύξηση Κεφαλαίου να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που εξηγεί την αυξημένη προσφορά μετοχών. Ωστόσο, η εκδήλωση σημαντικού αγοραστικού ενδιαφέροντος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εξισορρόπησε και απορρόφησε αυτή την προσφορά.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι η μετοχή προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον, με βάση τις ευρύτερες προοπτικές της εταιρείας, τόσο λόγω της επιτυχούς ολοκλήρωσης της ΑΜΚ όσο και εξαιτίας της σταθεροποίησης και της περαιτέρω ανάκαμψης της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Unibios έχει ως βασικό αντικείμενο τη σχεδίαση, κατασκευή, εγκατάσταση, και λειτουργία συστημάτων επεξεργασίας νερού, μέσω της θυγατρικής της Watera International.  Με δεδομένη την κλιματική αλλαγή και τη στροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη, θα απαιτηθούν τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές επεξεργασίας νερού, γεγονός που τροφοδοτεί τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας, όπως αναφέρουν αναλυτές.

Τι δείχνουν τα μεγέθη

Η εξέταση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Unibios φανερώνει τη βελτίωση των μεγεθών της, έχοντας πετύχει τη χρήση του 2018, να αυξήσει σημαντικά τον κύκλο εργασιών, σε σχέση με το 2017, σε περίπου 8 εκατ. ευρώ, έναντι 5,3 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, ο εισηγμένος όμιλος παρουσίασε λειτουργική κερδοφορία 98 χιλ. ευρώ, από ζημιές 393 χιλ. και 897 χιλ. ευρώ, τα έτη 2017 και 2016, αντίστοιχα. Μείωσε ακόμη, τις προ φόρων ζημιές σε 270 χιλ. ευρώ, από 571 χιλ. ευρώ το 2017, ενώ αύξησε την λειτουργική κερδοφορία σε 426 χιλ. ευρώ από μόλις 67 χιλ. ευρώ και ζημίες 1,1 εκατ. ευρώ, το 2017 και 2016, αντίστοιχα.

Η επένδυση στον Βόλο

Σχετικά με την επένδυση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Watera στον Βόλο, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη υλοποίησής της. Το επενδυτικό σχέδιο, της τάξης των 600.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, και περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του κτηρίου  επιφάνειας περίπου 6.000 τετραγωνικών μέτρων και την προμήθεια του απαιτούμενου μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο νέος χώρος παραγωγής θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τον υφιστάμενο σήμερα στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Άνω Λιοσίων, που καλύπτει συνολικά περίπου 3.300 τετραγωνικά μέτρα.

Η νέα μονάδα υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί, σε περίπου έναν χρόνο, και θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες παραγωγής της εταιρείας λόγω της ισχυρής ζήτησης από Ελλάδα και εξωτερικό για προμήθεια μονάδων αφαλάτωσης.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text