Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Σφακιανάκης: Αύξηση πωλήσεων και βελτίωση κερδοφορίας στο α΄ εξάμηνο

Σφακιανάκης: Αύξηση πωλήσεων και βελτίωση κερδοφορίας στο α΄ εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σφακιανάκης: Αύξηση πωλήσεων και βελτίωση κερδοφορίας στο α΄ εξάμηνο

Αύξηση πωλήσεων και βελτίωση κερδοφορίας εμφάνισε το α΄ εξάμηνο του 2019 η Σφακιανάκης, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο εταιρείας. Ειδικότερα, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 183,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,3%, ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 153,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3%.

Ο Όμιλος διεύρυνε τη λειτουργική κερδοφορία του, με το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνεται σε 21,4 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2019, εμφανίζοντας αύξηση 37,8%. Το αντίστοιχο αποτέλεσμα για την εταιρεία ανήλθε σε 19,9 εκατ. ευρώ έναντι 14,6 εκατ. ευρώ την περσινή περίοδο.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων, για τον Όμιλος ανήλθαν σε 0,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ η Εταιρεία παρουσιάζει βελτιωμένες ζημιές προ φόρων 0,8 εκατ. ευρώ έναντι 4,6 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος, παραμένει σε τροχιά επίτευξης των στόχων του επιχειρηματικού πλάνου του έτους. Συγκεκριμένα:

Εμπόριο αυτοκινήτων. Η αγορά το α’ εξάμηνο του 2019 με 65.557 ταξινομήσεις παρουσίασε αύξηση 5,2% σε σχέση με το 2018, επηρεάζοντας τις συνολικές πωλήσεις της μητρικής και κατ‘ επέκταση του Ομίλου. Η SUZUKI πραγματοποίησε 4.299 ταξινομήσεις αυτοκινήτων επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 6,6% το οποίο την κατατάσσει 7η μεταξύ των εισαγωγέων αυτοκινήτων. Ο κλάδος Λιανικής με πωλήσεις 6.895 επιβατικών αυτοκινήτων (PC), 434 ελαφρών φορτηγών (LCV) και 1.068 μεταχειρισμένων συγκεντρώνει 10,5% μερίδιο αγοράς στα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Οι συνολικές πωλήσεις της Σφακιανάκης (χονδρική και λιανική) αντιπροσωπεύουν το 13,6% της ελληνικής αγοράς.

Μίσθωση οχημάτων. Τα έσοδα από μισθώματα του κλάδου Long Term Rental (Executive Lease) παραμένουν στα περυσινά επίπεδα ενώ ο στόλος υπό διαχείριση φτάνει τα 9.869 οχήματα (+10,7%) διατηρώντας ένα ποσοστό εκμετάλλευσης κοντά στο 97%. Ο κλάδος Rent-A-Car (Enterprise – National - Alamo) έχει αυξημένα μισθώματα κατά 7,5% με τον στόλο προς ενοικίαση να φτάνει τα 5.063 οχήματα (+13,4%).

Ταχυμεταφορές. Η Speedex εμφανίζει σταθερότητα στις πωλήσεις και συμβάλλει θετικά στη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου.

Βαρέα οχήματα, μηχανήματα και βιομηχανικά είδη. H Ergotrak παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων κατά 12,5%.

Δραστηριότητες εξωτερικού. Η ανοδική πορεία των θυγατρικών του Ομίλου στο εξωτερικό (Βουλγαρία και FYROM) συνεχίζεται και το α’ εξάμηνο του 2019 καταγράφοντας αύξηση στις πωλήσεις κατά 37,1%.

Πηγή: www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text