Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ελληνικό: Και η Aegean μπαίνει με 20 εκατ. ευρώ στην Lamda Development

Ελληνικό: Και η Aegean μπαίνει με 20 εκατ. ευρώ στην Lamda Development

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελληνικό: Και η Aegean μπαίνει με 20 εκατ. ευρώ στην Lamda Development

Aποκλειστικές πληροφορίες του ΝΜ αναφέρουν ότι η Aegean Airlines θα ανακοινώσει άμεσα συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. – την εταιρεία ανάπτυξης του έργου του Ελληνικού.

Το ύψος της συμμετοχής θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ. Eνδεικτικά, το ποσό αντιστοιχεί σε ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 3% με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Lamda (600 εκατ. ευρώ) και τον τρέχοντα αριθμό μετοχών. Η κίνηση αντανακλά τη θετική εκτίμηση της Aegean της οικογένειας Βασιλάκη για τις προοπτικές του έργου αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Ελληνικό «στοίχημα»

Η ανάπτυξη του εμβληματικού έργου γίνεται ακόμα περισσότερο ελληνική υπόθεση καθώς η εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα έχει ήδη ξεκινήσει να τοποθετείται στην Lamda Development.

Από τα τέλη του 2017 ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού από κοινού με την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών VNK Capital του Βασίλη και της Νέλλης Κάτσου (το fund που ίδρυσαν και διαχειρίζονται τα αδέλφια της Pharmathen και το οποίο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και κεφαλαίων γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών της χώρας) απέκτησαν ποσοστό 12,83% στη Lamda Development.

Μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Consolidated Lamda Holdings της οικογένειας Λάτση με ποσοστό 53,8%

Η Aegean προβαίνει στην επένδυση στο έργο του Ελληνικού, στον απόηχο των θετικών αποτελεσμάτων που δημοσίευσε την Παρασκευή, στα οποία ανέφερε άλμα της επιβατικής κίνησης κατά 7% κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2019.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text