Αρχική | Χρηματιστήριο | Οκτώ κρίσιμες ημερομηνίες με τραπεζικό και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον

Οκτώ κρίσιμες ημερομηνίες με τραπεζικό και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οκτώ κρίσιμες ημερομηνίες με τραπεζικό και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για ορισμένες άκρως ενδιαφέρουσες τραπεζικές και όχι μόνο εξελίξεις οι οποίες αναμένεται να έχουν επίδραση και στο χρηματιστήριο.

Οι πιο κρίσιμες ημερομηνίες είναι

1)Στις 2 Δεκεμβρίου 2019 ξεκινάει και 16 Δεκεμβρίου 2019 ολοκληρώνεται η αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development ύψους 650 εκατ ευρώ.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2019 θα υπάρξει ιδιωτική τοποθέτηση σε τυχόν αδιάθετες μετοχές και στις 30 Δεκεμβρίου 2019 έχει οριστεί ως ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο προς διαπραγμάτευση.

2)Στις 9 Δεκεμβρίου 2019 έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για την τύχη της Praxia Bank.

Παρά την συμμετοχή ξένων στην διαδικασία, το πιθανότερο σενάριο είναι να καταλήξει στην Εθνική τράπεζα.

3)Στις 10 Δεκεμβρίου ή το αργότερο 13 Δεκεμβρίου θα πρέπει να κλείσει και να οριστικοποιηθεί το deal μεταξύ της Fortress και της Eurobank για τα 24 δισεκ. NPEs, την εξαγορά της εταιρίας διαχείρισης της FPS και την τιτλοποίηση 7,5 δισεκ. το Cairo.

4)Έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 θα πρέπει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να δημοσιεύσει την έκθεση για το χρέος και τον σχεδιασμό για το 2020.

5)Η ΕΚΤ αναμένεται να γνωμοδοτήσει για τον νόμο που αφορά τον Ηρακλή για τα NPEs των τραπεζών τέλη Δεκεμβρίου 2019 ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2020.

Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος που θα αφορά τον Ηρακλή θα κατατεθεί στα μέσα Ιανουαρίου 2020 για να ψηφιστεί από την ελληνική βουλή.

6)Μάλλον στις 24 Ιανουαρίου 2020 – ακόμη δεν έχουν ενημερώσει οι οίκοι αξιολόγησης το χρονοδιάγραμμα των αξιολογήσεων των κρατών – η Standard and Poor’s θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία και στόχος είναι μέσα στον Φεβρουάριο να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι οίκοι.

Αρχικά δεν αναμένεται αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

7) Στις 28 Ιανουαρίου 2020 ή 4 Φεβρουαρίου 2020 ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα εκδώσει ή 15ετές ομόλογο με επιτόκιο κάτω από 2% ή θα επανεκδώσει 3ετές ομόλογο με επιτόκιο κάτω από 0,50%.

8)Στις 20 Φεβρουαρίου 2020 αναμένεται η επόμενη αναθεώρηση των δεικτών της Morgan Stanley Capital International και 2 Μαρτίου 2020 έχει οριστεί ως ημερομηνία όπου θα συντελεστούν οι αλλαγές.

Για την ώρα δεν αναμένονται αλλαγές ως προς την σύνθεση των ελληνικών δεικτών MSCI Greece small index.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text