Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Συμφωνία αναχρηματοδότησης της MIG με Πειραιώς

Συμφωνία αναχρηματοδότησης της MIG με Πειραιώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συμφωνία αναχρηματοδότησης της MIG με Πειραιώς

Σημαντικά βελτιωμένα τα αποτελέσματα εννεαμήνου της MIG, με αύξηση πωλήσεων στα 827 εκατ. ευρώ. Παρατείνεται η προθεσμία αποπληρωμής ομολογιακών. Προσλαμβάνει συμβούλους για εξέταση των επιλογών της.

Τη συμφωνία αναχρηματοδότησης δανεισμού με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της οποίας παρατείνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής των ομολογιακών δανείων, ανακοίνωσε η Marfin Investment GroupΜΙΓ 0,00%.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η MIG προσλαμβάνει ανεξάρτητους συμβούλους για αναζήτηση εναλλακτικών χρηματοδότησης ή πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Η Μarfin Investment Group ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε τη νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της Εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του κοινού ομολογιακού δανείου έκδοσης της Εταιρείας, ύψους €150 εκατ. και σημερινού υπολοίπου €142,5 και του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους €115 εκατ. και σημερινού υπολοίπου €86,25 εκατ. μέχρι την 30.6.2020.

Προς τον σκοπό της αποπληρωμής των ως άνω κοινών ομολογιακών δανείων όσο και του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με ημερομηνία λήξης 31.7.2021, η Εταιρεία θα προσλάβει ανεξάρτητους οικονομικούς συμβούλους για την εξεύρεση είτε εναλλακτικών τρόπων αναχρηματοδότησης είτε διάθεσης περιουσιακών της στοιχείων.

Αναφορικά με τις εργασίες του Ομίλου της Εταιρείας, τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2019 ήταν σημαντικά βελτιωμένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους: οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 7,2% και ανήλθαν στα 827,70 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA σημείωσε αύξηση κατά 17% και ανήλθε σε 123,70 εκατ. ευρώ.

Με την ευκαιρία αυτή η Εταιρεία επιθυμεί να δηλώσει, επίσης, ότι ποικίλα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αφορούν τη θυγατρική της SingularLogic πόρρω απέχουν της πραγματικότητας και είναι κακόβουλα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την ενίσχυση της θυγατρικής της SingularLogic, μέσω της χορήγησης ρευστότητας για την κάλυψη έκτακτων χρηματοδοτικών αναγκών που παρουσιάστηκαν λόγω ειδικών συνθηκών, προκειμένου η SingularLogic να φέρει εις πέρας το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text