Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΟΠΑΠ & ΔΕΗ: Φλερτ με νέα υψηλά

ΟΠΑΠ & ΔΕΗ: Φλερτ με νέα υψηλά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΠΑΠ & ΔΕΗ: Φλερτ με νέα υψηλά

Δύο από τις μετοχές του δείκτη, που για διαφορετικούς λόγους προσελκύουν το ενδιαφέρον/ρευστότητα traders αλλά και επενδυτών.

Στη μεν μετοχή του Οργανισμού τοποθετήσεις γίνονται κυρίως λόγω του καλού τρίτου τριμήνου, προ πάντων όμως λόγω του αυξημένου μερίσματος που θα διανείμει.

Στα 11 ευρώ η μετοχή, στα 11,17 από τη συνεδρίαση της Δευτέρας το «υψηλό». Στα 3,537 η αποτίμηση, μεγαλώνοντας τη διαφορά από τη Eurobank (που... έριξε στην τέταρτη θέση από τις 2/12).

Νέα υψηλότερη τιμή-στόχος από την NBG Securities, στα 13,40 (από τα 11,66) και διατήρηση της σύστασης για απόδοση μεγαλύτερη της αγοράς.

Προμέρισμα 0,21 ευρώ ανά μετοχή βλέπει η Optima bank, στο 1,24 εκτιμά το συνολικό μέρισμα η Edison.

Προμέρισμα, στο πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά και μία... λεπτομέρεια: ο Οργανισμός, για να υποστηρίξει την ομολογουμένως εντυπωσιακή/γενναιόδωρη μερισματική πολιτική του, θα κάνει χρήση και δανείων.

Εντελώς διαφορετική περίπτωση η ΔΕΗ, με αρκετά «ισχυρά χέρια» να μην πτοούνται από τα απογοητευτικά αποτελέσματα αλλά να προσβλέπουν/ποντάρουν στην επίτευξη ενός δύσκολου, πολύ δύσκολου στοιχήματος επαναφοράς του πολύπαθου ομίλου.

Στα 3,33 η μετοχή, στα 3,38 το υψηλό (από τη συνεδρίαση της Τρίτης) και στο χαρτί μπαίνουν και βραχυπρόθεσμα κεφάλαια, με ορίζοντα τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, οπότε και θα παρουσιασθεί το νέο business plan του ομίλου, που εκπόνησε η McKinsey.

Για τα τέλη Ιανουαρίου, προγραμματίζεται από τον Γ. Στάσση και την ομάδα του κύκλος παρουσιάσεων του «νέου πλάνου» σε ξένους θεσμικούς, funds και διαχειριστές. Προφανώς, το ενδεχόμενο έκδοσης ενός εταιρικού ομολόγου (διεθνούς δικαίου) θα συζητηθεί στα road shows που θα γίνουν.

Αναλυτές εκτιμούν πως με μία αποτίμηση των 800-900 εκατ. θα μπορούσε να αντληθούν, μέσω μίας τέτοιας έκδοσης, ακόμη και τα μισά κεφάλαια (της χρηματιστηριακής αξίας, δηλαδή περί τα 400 με 450 εκατ.)

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text