Τα Νέα της Αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ: Κατά τον μήνα Νοέμβριο, δόθηκαν χρηματικές διανομές από την Jumbo (ΜΠΕΛΑ) - προμέρισμα  0,28€ / ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής στις 11/11/2019 και ημερομηνία καταβολής 29/11/2019, την εταιρία ΙΑΣΩ Α.Ε (ΙΑΣΩ) - μέρισμα από παρελθοντικά κέρδη 0,02€ / ανά μετοχή (χρήσης 2008), με ημερομηνία αποκοπής 25/11/2019 και ημερομηνίας καταβολής 29/11/2019 και την QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (ΚΟΥΕΣ) - επιστροφή Κεφαλαίου 0,14€/ ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής 15/11/2019 και  ημερομηνία καταβολής 29/11/2019.

***

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ: Σε αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς μετοχών προχωρά η HSBC μετά και την θετική της έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες χθες, και πλέον τηρεί στάση overweight από neutral. Η έκθεση της βρετανικής τράπεζας έρχεται σε μία πολύ καλή στιγμή για το ελληνικό Χρηματιστήριο το οποίο αναζητά "καύσιμα" για να μπορέσει να "σπάσει" το επίπεδο των 900 μονάδων, με την ενίσχυση του τζίρου και άρα του επενδυτικού ενδιαφέροντος, να είναι το μεγάλο ζητούμενο. Όπως επισημαίνει η HSBC, αυτή της η κίνηση οδηγήθηκε από την εικόνα των θεμελιωδών μεγεθών των δύο αγορών και εκτιμά πως η ελληνική αγορά έχει μεγαλύτερη αξία (εδώ). Κατά την επόμενη περίοδο θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε, όλο και περισσότερο, για παρόμοιες εξελίξεις, κάτι που δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι η “δυσκολότερη περίοδος” για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, αποτελεί πλέον παρελθόν.

***

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: Θα το δούμε να συμβαίνει, με όλο και μεγαλύτερο ρυθμό και θα αποτελέσει μία πολύ θετική εξέλιξη για τη χρηματιστηριακή αγορά.. Η βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος σε συνδυασμό με τις θετικότερες προσδοκίες που επικρατούν σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του Χρηματιστηρίου, έχουν αναθερμάνει το ενδιαφέρον των εισηγμένων εταιρειών να αντλήσουν πρόσθετα κεφάλαια μέσω αυξήσεων των μετοχικών τους κεφαλαίων. Ειδικότερα, μετά το φτωχό παρελθόν των τελευταίων ετών, αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο ότι φέτος μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών έχει λάβει σχετικές αποφάσεις που είτε υλοποιήθηκαν ήδη, είτε θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2020 αλλά και ότι, είδαμε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου να καλύπτονται με ευρεία συμμετοχή των μετόχων μειοψηφίας.(εδώ)

***

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το μεγάλο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που παραμένουν δώδεκα φορές υψηλότερα από το μέσο όρο της Ευρώπης, η ποιότητα των κεφαλαίων, η αδύναμη κερδοφορία και η χρηματοδότηση της οικονομίας, παραμένουν προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει η Κομισιόν στην έκθεση Νοεμβρίου για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, η οποία δημοσιεύτηκε χθες. (εδώ)

***

ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ: Ανεπαρκή κρίνει η Κομισιόν τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για την αγορά ηλεκτρισμού και αναμένει τον Ιανουάριο εναλλακτικά μέτρα για το μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της απολιγνιτοποίησης. Αυτό γίνεται σαφές στην έκθεση της Κομισιόν για την τέταρτη αξιολόγηση που δημοσιοποιήθηκε χθες. Για την Κομισιόν, ο φάκελος “λιγνίτες” που άνοιξε από το 2008, δεν μπορεί να κλείσει με το φιλόδοξο σχέδιο απολιγνιτοποίησης που παρουσίασε η κυβέρνηση, παρότι το κρίνει θετικό, ακόμη και εάν αυτό στο μεγαλύτερο μέρος του εφαρμοστεί πολύ νωρίτερα από το 2028.(εδώ)

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα
Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη (εδώ
Δείτε την ύλη των παλαιότερων τευχών (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text