Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | T-Mobile-Sprint: Ξεκινά η δικαστική μάχη για την υπεράσπιση συγχώνευσης αξίας 26 δισ. δολ.

T-Mobile-Sprint: Ξεκινά η δικαστική μάχη για την υπεράσπιση συγχώνευσης αξίας 26 δισ. δολ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
T-Mobile-Sprint: Ξεκινά η δικαστική μάχη για την υπεράσπιση συγχώνευσης αξίας 26 δισ. δολ.

Του Sergei Klebnikov

Η πορεία της μέγα-συγχώνευσης της T-Mobile με την Sprint αξίας 26 δισ. δολ., η οποία θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά τη φύση της αμερικανικής βιομηχανίας ασύρματης επικοινωνίας, θα αποφασιστεί σε μια άνευ προηγουμένου δίκη που ξεκινά τη Δευτέρα, καθώς η εταιρεία επιχειρεί να αντιμετωπίσει την ένσταση από τους γενικούς εισαγγελείς που στοχεύουν στην αποτροπή της συμφωνίας.

Ο συνασπισμός γενικών εισαγγελέων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Letitia James της Νέας Υόρκης, έχεi προχωρήσει σε αγωγές για να εμποδίσει τη συγχώνευση αξίας 26 δισ. δολ. μεταξύ των T-Mobile και Sprint, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα έπληττε τον ανταγωνισμό και θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές.

Οι ομοσπονδιακοί αντιμονοπωλιακοί υπάλληλοι που διορίστηκαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενέκριναν τη συμφωνία τον Ιούλιο, εν μέρει χάρη στην ασυνήθιστη δέσμευση της T-Mobile να δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο φορέα κινητής τηλεφωνίας σε μια συμφωνία με την εταιρία παροχής δορυφορικής τηλεόρασης, Dish.

Σε μια άνευ προηγουμένου ανατροπή, 13 διαφορετικές πολιτείες μαζί με την Ουάσιγκτον, απέρριψαν το συμβιβασμό και τώρα προσπαθούν να εμποδίσουν τη μέγα-συγχώνευση στο δικαστήριο, χωρίς καμία εμπλοκή από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Η συμφωνία των 26 δισ. δολ. όχι μόνο θα μείωνε τον αριθμό των εθνικών ασύρματων παρόχων από τέσσερις σε τρεις, αλλά θα ωθούσε επίσης την T-Mobile στον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο στις ΗΠΑ, πάνω από την AT&T.

Η T-Mobile υποστήριξε ότι η μέγα-συγχώνευση θα ήταν καλή για τον ανταγωνισμό και θα τους επέτρεπε να συνεργαστούν με τη Sprint για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο δίκτυο 5G σε όλη τη χώρα, καθώς και να δημιουργήσουν εξοικονόμηση κόστους που θα επέτρεπε τη διατήρηση χαμηλών τιμών για τους καταναλωτές.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, με μαρτυρίες από στελέχη όπως ο Πρόεδρος της Sprint Marcelo Claure, ο οποίος επίσης ηγείται των προσπαθειών ανάκαμψης της WeWork και τον ''εδώ και πολλά χρόνια'' διευθύνοντα σύμβουλο της T-Mobile, John Legere, ο οποίος πρόκειται να παραιτηθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο τον επόμενο χρόνο.

Κρίσιμα Στοιχεία: Καθώς η εταιρεία κερδίζει νέους πελάτες, η μετοχή της T-Mobile σημείωσε άνοδο τους τελευταίους έξι μήνες. Η μετοχή της Sprint, από την άλλη πλευρά, σημείωσε πτώση άνω του 20% κατά την ίδια περίοδο, λόγω της αποχώρησης των συνδρομητών και της αβεβαιότητας σχετικά με τη πορεία της μέγα-συγχώνευσης.

Σημαντική προϊστορία: Η μέγα-συγχώνευση μεταξύ των T-Mobile και Sprint, θα δημιουργούσε έναν τεράστιο ασύρματο πάροχο στα μεγέθη των AT&T και Verizon, οι οποίοι εξυπηρετούν περίπου 100 εκατ. εγχώριους πελάτες έκαστος. Η T-Mobile, η οποία ανήκει στην Deutsche Telekom AG, και η Sprint, η οποία ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την SoftBank της Ιαπωνίας, ανακοίνωσαν αρχικά τα σχέδια συγχώνευσης τον Απρίλιο του 2018.

Τι να αναμένουμε: Ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Dish, Charlie Ergen, η περιουσία του οποίου εκτιμάται από το Forbes στα 10,1 δισ. δολ., αναμένεται επίσης να παρευρεθεί στη δίκη ως μάρτυρας. Ο συνασπισμός γενικών εισαγγελέων που επιδιώκει να εμποδίσει τη συγχώνευση της T-Mobile και της Sprint πιθανότατα θα επικρίνει την προϊστορία του Ergen σχετικά με τις υποτιθέμενες υποσχέσεις στην κυβέρνηση και θα διερευνήσει αν η Dish είναι ικανή να αντικαταστήσει την Sprint ως την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το New York Post. Στο πλαίσιο του διακανονισμού της Διεύθυνσης Δικαιοσύνης με την T-Mobile και την Sprint τον Ιούλιο, και οι δύο εταιρείες προέβησαν σε παραχωρήσεις για να εγκριθεί η συμφωνία, παρέχοντας στην Dish τα εργαλεία για τη δημιουργία ενός νέου δικτύου κινητής τηλεφωνίας από το μηδέν.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text