Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κλείνει "εκκρεμότητες" η Euromedica

Κλείνει "εκκρεμότητες" η Euromedica

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κλείνει "εκκρεμότητες" η Euromedica

Η προγραμματισμένη για αύριο μετ' αναβολή γενική συνέλευση της Euromedica, όπου ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται η έγκριση των ετησίων, εταιρικών οικονομικών καταστάσεων για το 2017 και το 2018, είναι ένα από τα βήματα που καλείται να κάνει η νέα διοίκηση της εισηγμένης στο "δρόμο” για την επάνοδο, μετά την απομάκρυνση της οικογένειας Λιακουνάκου πέρσι το καλοκαίρι.

Κλείνει μια από τις βασικές εκκρεμότητες της εισηγμένης. Η τελευταία χρήση που είχε δημοσιεύσει ήταν για το εξάμηνο του 2017, με την προηγούμενη διοίκηση να επικαλείται την καθυστέρηση λήψης απαντητικής/επιβεβαιωτικής επιστολής από σημαντικό πιστωτή θυγατρικής εταιρείας που επηρέαζε την ολοκλήρωση κατάρτισης της οικονομικής χρήσης.

Το επόμενο βήμα της νέας διοίκησης και της Healthcare Investors, που ελέγχεται από το επενδυτικό κεφάλαιο Farallon Capital, είναι η συζήτηση στο τέλος του μήνα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α, που ανακοίνωσε η διοίκηση στις 23 Δεκεμβρίου με στόχο τη μείωση των οφειλών αφενός, και αφετέρου την αναπτυξιακή της προοπτική.

Σύμφωνα με τη Euromedica, πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να ανταποκριθεί η εταιρεία στη ρύθμιση των οφειλών της, καθώς και στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου business plan που θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Η εικόνα των οικονομικών

Με βάση τη χρήση για το 2017, ο κύκλος εργασιών  ανήλθε σε 65,7 εκατ. (2016: 72,3 εκατ,), εμφανίζοντας μείωση 9,1%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ανήλθαν σε 1,85 εκατ. (2016: 6,71 εκατ), μετά από την επίπτωση rebate & clawback.

Το 2018 ο κύκλος εργασιών μειώθηκε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τα 57,6 εκατ. Οι ζημιές προ φόρων άγγιξαν τα 22 εκατ. ευρώ.

Ο δανεισμός της εισηγμένης στα τέλη του 2018, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις, εκτοξεύτηκε στα 363,7 εκατ. ευρώ και 100 εκατ. είναι οι οφειλές προς προμηθευτές.

Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, όπως αναφέρουν οι  ελεγκτές, υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων κατά 442,3 εκατ. και στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας περιλαμβάνονται ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ποσού  437,8 εκατ.

Σημειώνεται πως η Healthcare Investors έχει καταβάλλει περίπου 6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και για να πληρωθούν μισθοδοσίες, ενώ θα επενδύσει άλλα 4 εκατ. ευρώ. Παράγοντες της Euromedica σημειώνουν πως μέχρι το Μάρτιο θα έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές προς τους εργαζόμενους.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text