Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η πρώτη φάση της τριπλής συγχώνευσης της Ανδρομέδα

Η πρώτη φάση της τριπλής συγχώνευσης της Ανδρομέδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Της Δανάης Αλεξάκη

Νηρέας, Σελόντα με ξεχωριστά μεγέθη για μεγάλο μέρος του 2020

Τέλος του έτους αναμένεται η χρηματοοικονομική ενοποίηση των εταιρειών Σελόντα, Νηρεύς και Ανδρομέδα, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα ολοκληρωθεί η διαγραφή των δύο εισηγμένων από το ελληνικό ταμπλό.

Η πρώτη φάση της τριπλής συγχώνευσης επικεντρώνεται στο κοινό χαρτοφυλάκιο προϊόντων με απώτερη στόχευση την ανάπτυξη πωλήσεων μέσω πελατοκεντρικής προσέγγισης και παραγωγικής ανταποδοτικότητας. Τα παραπάνω αναφέρει ο νέος CEO της Andromeda Seafood, κ. Alex Myers, από το «στρατηγείο» του ομίλου στη Βαλένθια της Ισπανίας, σε συνέντευξή του στον βρετανικό ιστότοπο Undercurrent News.

«Επί του παρόντος, οι εταιρείες Νηρέας, Σελόντα και Andromeda συνεχίζουν να λειτουργούν ως τρεις ξεχωριστές οντότητες, ενώ οι δύο πρώτες εταιρείες εξακολουθούν να είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Η διαδικασία διαγραφής (de-listing), η οποία άρχισε τον Δεκέμβριο, αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις με έξι μήνες στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Εν τω μεταξύ, οι δύο εταιρείες Νηρέας και Σελόντα θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν ξεχωριστά αποτελέσματα για το μεγαλύτερο μέρος του 2020 και, προς το τέλος του έτους, θα προχωρήσουν προς μια "κοινή χρηματοοικονομική δομή"» σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας τη μεταβατική φάση που διέρχεται η Andromeda, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος πριν οι τρεις επιχειρήσεις ενσωματωθούν πλήρως.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία θα είναι η συγχώνευση των προϊοντικών χαρτοφυλακίων των τριών εταιρειών σε ένα. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα διευρυμένο κατάλογο ειδών. Στο επίκεντρο παραμένουν οι αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Myers υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης των πωλήσεων στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις ΗΠΑ όπου η κατανάλωση λαβρακίου και τσιπούρας αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

«Ως μεγαλύτερη εταιρεία, η Andromeda θα είναι σε θέση να προσφέρει ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο, με περισσότερες παραλλαγές και πιο αξιόπιστη προσφορά από άποψη μορφής, μεγέθους και ειδών, καθιστώντας μας τον καλύτερο συνεργάτη για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ομίλου.

Μακροπρόθεσμα, ο όμιλος θα επικεντρωθεί στην παραγωγική «αποδοτικότητα» αναπτύσσοντας διαφορετικά προϊόντα, ανανεώνοντας τα format και τη συσκευασία. Ουσιαστικό ρόλο σε αυτό το πεδίο θα έχει η καινοτομία. Στόχος η αύξηση του tonnage και των εσόδων.

Αξιολόγηση

Ερωτηθείς για το εάν οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας στη διαδικασία αναδιοργάνωσης, ο κ. Myers σημείωσε ότι «βρισκόμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης της παραγωγικότητας σε διάφορα πεδία των εταιρειών, εξετάζοντας διαφορετικούς δείκτες απόδοσης στις ιχθυομονάδες αλλά και σε άλλα μέρη της αλυσίδας παραγωγής, με στόχο την ανάδειξη της "καλύτερης συνταγής" που θα αυξήσει την παραγωγικότητα», προσθέτοντας ότι «η αύξηση της παραγωγικότητας» θα πραγματοποιηθεί «βήμα προς βήμα» και όχι βάσει ενός ήδη καθορισμένου γενικού σχεδίου.

Στην Ισπανία

Οι πληροφορίες τοποθετούν την έδρα και τη διοίκηση στο ενοποιημένο σχήμα στην Ισπανία, ενώ φημολογείται η ίδρυση νέας εταιρείας με έδρα τη Μάλτα που θα αναλάβει την εμπορική δραστηριότητα. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, στο πλαίσιο της μεταφοράς της έδρας των εταιρειών επί ισπανικού εδάφους, δρομολογείται η σύσταση μιας θυγατρικής στην οποία θα υπαχθούν οι εγχώριες μονάδες και οι εργαζόμενοι.

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text